Lucian Mindruta concureaza la intrecerile de yachting

Un Swan 42, botezat Natalia, este cel mai rapid velier pe care poate concura in intrecerile de yachting o echipa din Romania. Indragostit de mare si de sportul cu vele, Lucian Mindruta a fost cooptat pentru a face parte din echipajul puternicei ambarcatiuni. Impreuna vor incerca prima participare romaneasca la Cupa Rolex din Porto Cervo, Sardinia, care se va desfasura in septembrie.

Una dintre cele mai competitive barci de curse din lume, Swan 42, are de doua saptamani echipaj romanesc. Natalia (dupa cum a fost botezata amabarcatiunea) s-a si prezentat la startul primei regatta din acest sezon, Regatta Marii Negre, unde s-a infruntat cu alte 30 de veliere sosite din Ucraina, Scotia sau Bulgaria.

Echipajul de pe Natalia a reusit performanta de a fi cel mai bine clasat echipaj romanesc si sa obtina locul 2 in clasamentul general, dupa Bulgaria.

"Din acest sfarsit de saptamana, ma voi antrena constant pentru obiectivul nostru cel mai mare: participarea la Cupa Rolex care se va desfasura in septembrie 2010 la Porto Cervo. Va fi primul echipaj romanesc inscris acolo si speram sa reusim sa refacem o traditie de participare la astfel de curse.", declara Lucian Mindruta.

Concursul de la Porto Cervo, din Sardinia, este unul dintre cele mai competitive din lume. Este o regatta mono-tip, in care participa mai mult de 100 de veliere model Swan. "Pentru ca ambarcatiunile sunt similare, ceea ce conteaza este echipajul si felul in care se antreneaza. O secunda de intarziere la efectuarea unei operatiuni, cum ar fi o volta, te poate costa citeva locuri in clasamentul general", declara Lucian Mindruta.

Echipajul a avut deja parte de antrenament la Regatta Marii Negre, in trei zile de competitie, toate cu incercari dificile pentru concurenti. Astfel, in prima zi, pe traseul Balcik - Mangalia, startul a fost dat cu intarziere din cauza lipsei vantului. Iar conditiile au fost schimbatoare: a fost cand vant puternic cand rotiri de vant, ingreunand desfasurarea competitiei.

Zilele a doua si a treia au avut in program curse in-shore. Sambata, 29 mai, a avut loc numai o singura cursa, dupa-amiaza vantul incetand sa mai bata iar competitia a trebuit intrerupta. Duminica, echipajele si-au luat revansa, intrecandu-se in trei curse. Natalia a iesit invingatoare la una din aceste trei curse.

Ultimele știri