„Români Împreună” - Ministrul Sănătății, despre nevoile medicilor și unde mai pot fi redirecționați banii strânși la teledon

Peste 2,6 milioane de euro au fost strânși în cadrul teledonului „Români Împreună”, organizat de Fundația Mereu Aproape și Antena Group, cu scopul de a utila secțiile ATI cu echipamente și aparatură medicală. Ministrul Sănătății a vorbit la Antena 1 despre ce nevoi mai au medicii în aceste momente.

Alessandra Stoicescu a anunțat că au început deja primele demersuri cu banii obținuți în urma teledonului.

„Împreună am strâns peste 2,6 milioane de euro până acum. Din această sumă, 1.809.000 euro sunt deja alocați pentru 60 de ventilatoare și pentru două stații ATI”, a declarat Alessandra Stoicescu, una dintre gazdele teledonului și președintele Fundației Mereu Aproape.

Dar așa cum donațiile continuă, până pe 5 aprilie, nici misiunea noastră nu s-a terminat. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, spune exact de ce mai are nevoie România în lupta cu virusul ucigaș care face ravagii în toată lumea.

„În acest moment avem nevoie de tot ce poate proteja personalul medical sau orice aparatură pentru terapie intensivă și ventilatoare. Lupta se dă în secțiile ATI. Cazurile critice acolo sunt. Acele aparate, acele ventilatoare, sunt cele care țin în viață”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și: „Români Împreună”. Fundația Mereu Aproape a semnat contracte pentru 60 de ventilatoare și două stații ATI, în urma teledonului

Fundația Mereu Aproape a colaborat strâns cu Șerban Bubenek, președintele SRATI, și cu Dorel Săndesc, șeful ATI România, pentru a stabili exact ce trebuie să conțină echipamentele comandate.

Venind în sprijinul nevoii de echipamente de protecție și în condițiile în care două companii românești vor produce sute de mii de măști de protecție zilnic, Alessandra Stoicescu a dorit să afle de la ministrul Sănătății dacă Fundația poate comanda din restul donațiilor astfel de echipamente. „Sunt firme românești care au început să producă echipament, biocid și sperăm să avem o producție care să ne asigure necesarul intern”, a spus Nelu Tătaru.

Citește și: Două companii din România vor produce sute de mii de măști de protecție, zilnic. Anunțul ministrului Economiei

Ministrul a mai explicat că în prezent România are pe ATI avem în jur de 2.000 de paturi, dintre care 1.600 sunt cu ventilatoare și monitorizare.

Cei care vor sã ajute o pot face în continuare, pânã pe 5 aprilie, donând Fundației Mereu Aproape cu cardul, prin transfer bancar în conturile RO86BTRL000AJUTEU8848RON și RO32BTRL000AJUTEU8848EUR (Swift BTRLRO22) deschise la Banca Transilvania, cu cardul on line sau paypall pe site-ul www.ajuteu.ro sau prin SMS de 2 Euro la numărul 8848. Detalii suplimentare pe Ajuteu.ro.

Ultimele știri