Antena

Chefi fără limite, 7 martie 2022. Cătălin Scărlătescu ajunge la pământ în lupta cu oile de la stână. Ce s-a întâmplat

Meniul primei zile le servește concurenților trei probe ce îi introduce în spiritul vieții mediteraneene, evident, cu accent grecesc de Lemnos. În ediția de Chefi fără limite din 7 martie 2022, misiunile au întrecut orice așteptare a concurenților. Chefii și echipele au muncit din greu pentru a obține lapte de oaie.

Autor: Cosmina Ambrose Publicat: Luni, 07 Martie 2022, 21:10 | Actualizat: Luni, 07 Martie 2022, 21:27
Galerie de imagini
Meniul primei zile le servește concurenților trei probe ce îi introduce în spiritul vieții mediteraneene, evident, cu accent grecesc de Lemnos. În ediția de Chefi fără limite din 7 martie 2022, misiunile au întrecut orice așteptare a concurenților. Chefii și echipele au muncit din greu pentru a obține lapte de oaie.
Antena 1/ Chefi fără limite

În acestă etapă, chefii iau cu asalt bucătăria mediteraneeană, într-un labirint al aromelor, într-un templu al gusturilor: Lemnos. Acolo unde alături de echipele lor au parte de un festin vizual și culinar, dar și un război al celor mai bune preparate.

Rivalitatea dintre ei sfidează granițele și urmează să cuprindă rețetele lumii. În rândul multor pasionați de gătit, fiecare chef și-a ales câte șase concurenți cu spirit de echipă și cu poftă de aventură, alături de care au pornit “cu toate pânzele sus”, însă, din nefericire pentru Chef Cătălin Scărlătescu, care a pierdut doi concurenți, pe Raul Bodoșcă în ediția din 2 martie 2022 și pe Lucian Pupăzan în ediția din 23 februarie 2022.

Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea fac spectacol la muls oile! Ce probe au de îndeplinit celelalte echipe

Așa cum se așteptau din edițiile precedente, concurenții au fost întâmpinați de către un ospătar care le-a înmânat meniul cu probe: “Am deschis meniurile și acolo se povestea despre brânza lor Kalathaki”, spune uimită Tanya Povenskaya, care nu a mai auzit niciodată de acestă delicatesă.

Proba COȘULEȚE: Unul dintre cele mai faimoase produse locale în Lemnos este “Kalathaki”, o brânză obținută din lapte de oaie, care se maturează într-un anumit tip de coș de răchită, ce conferă brânzei atât gust aparte, cât și un miros specific.

În timp ce concurenții se apucă deja de proba coșulețelor, chefii ajung la destinație. Proba laptelui îi pune pe specialiști în niște situații inedite și cel mai greu de suportat pare a fi mirosul de fermă: “Doamne ferește, cum miroase! Doamne, ce miros!”, spune stupefiat chef Florin Dumitrescu.

Proba LAPTE: La această probă trebuie să obțineți cât mai mult lapte de oaie. Fiecare echipă trebuie să prindă una dintre oile însemnate cu culoarea respectivă. Apoi trebuie să se ducă în zona special amenajată și să o mulgă. Același lucru se va repeta timp de 30 de minute. Laptele obținut se va turna într-un container și îl vom cântări când ajungeți la mine (n.r la Irina Fodor). Nu aveți voie să chinuiți în niciun fel oile!

Pe aceeași temă

“S-a pus, tată, Mexicanu pe treabă”. Cum s-au descurcat chefii cu partenerul de echipă la muls oile

Fiecare oaie are o curea verde, albastră și mov, care corespunde echipelor. Chefii și partenerul lor sunt nevoiți să prindă din mulțimea de oi doar pe cea care corespunde culorii echipei sale.

Chef Cătălin Scărlătescu este atât de prins în această probă, încât ajunge la pământ, la propriu, în lupta cu oile de la stână. Obișnuit cu locurile urbane, Chef Florin Dumitrescu este șocat în prima fază de ceea ce are de făcut, dar încearcă să se adapteze. Pentru Chef Sorin Bontea o mare dilemă a acestei probe va fi dacă nimerește oi sau berbeci în încercarea de a strânge cât mai mult lapte.

Recomandari A1

“Noi ne așteptam la capre, că se mulgeau mai repede”, spune chef Florin Dumitrescu.

“N-am muls în viața mea nici oaie, nicio capră, nici vacă, nimic! Baza mea e Mexicanu”, spune chef Sorin Bontea.

“Prima dată în viața mea când pun mâna pe o oaie, atât de mult și atât de aproape”, mai spune chef Florin Dumitrescu.

Proba le-a împins limitele la maximum! Chefii au făcut show fără precedent la oi, cel mai chinuit pare să fi fost chef Cătălin Scărlătescu, care cu greu s-a descurcat să prindă animăluțele, ba chiar s-a împiedicat și a căzut.

Pe aceeași temă

“N-am alergat în viața mea după oi. Am alergat după autobuz, am alergat după avion, am mai alergat după vreo domnișoară frumoasă, după mai multe domnișoare frumoase, dar după oi, nene, nu m-a pus nimeni!”, spune cu zâmbetul pe buze și vizibil extenuat chef Cătălin Scărlătescu.

În continuare, celelalte echipe se pregătesc pentru a intra în pâine, mai exact în aluat, la propriu! Insula Lemnos se poate mândri cu o rețetă aparte de tăieței, care a pus Lemnos pe harta gastronomică a lumii, iar concurenții trebuie să învețe tainele acesteia!

Proba PASTE: Lemnos este faimos pentru pastele de casă numite “flomaria”. Sunt făcute din făină și ouă proaspete, cu lapte de oaie. Astăzi o să faceți și voi “flomaria”, respectând tradiția locală, dar pentru asta aveți nevoie de doamna din poză. Ea este în casa ei și prepară coca de care aveți nevoie. Trebuie s-o găsiți și s-o aduceți în această locație. Nu uitați aluatul!

16 concurenți sunt gata să demonstreze că au curajul, cunoștințele și ambiția necesare pentru a câștiga titlul de Chefi fără limite.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe AntenaPlay.

Pe aceeași temă

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Pe aceeași temă

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
chefi fara limite 2022 chefi fara limite sorin bontea chefi fara limite florin dumitrescu chefi fara limite catalin scarlatescu chefi fara limite irina fodor chefi fara limite grecia
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Citește și
Chefi fără limite, în spatele camerelor! Ce nu s-a văzut la televizor despre Finala Chefi fără limite...
Daniel Jumuga (Nobo) din echipa lui chef Bontea a câștigat primul sezon Chefi fără limite
Cine este și cum arată soția lui Daniel Jumuga (Nobo), câștigătorul Chefi fără limite. "Nobolina"...
Cum a reacționat Laura Eremia după finala Chefi fără limite. Ce mesaj neașteptat a transmis concurenta
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o eră norocoasă pe 22 noiembrie 2024. Cine sunt nativii care vor avea parte de productivitate... Catine.ro
Thalía reapare în mediul online după ce a declarat că se retrage pentru o perioadă. A ținut să facă un anunț... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat a doua zi după inaugurare Libertatea.ro
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor: „Suntem în ceasul al... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Ce a făcut Nicolai Tand a doua zi după finala Asia Express. Ce a dezvăluit abia acum: „Mare mi-a fost mirarea... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare HelloTaste.ro
Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se... Catine
Amazon concediază 400 de angajați din România Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce meserie are la bază Gabriela Lucuțar. Din ce-și câștiga banii înainte de a deveni Regina Întunericului Playtech
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt Redactia.ro
Guvernul a rămas fără bani de pensii pe decembrie. Soluţia de urgenţă găsită Observator
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie MediCOOL
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă HelloTaste
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal ProSport
Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza pentru zilele alegerilor 2024. Cum va fi vremea la vot Gandul
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa CanCan
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament DeParinti
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la... ZUTV
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura UseIT
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Hello Taste