Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques
Rețeta Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques, este atât de savuroasă, încât cucerește orice iubitor de preparate cu pește și fructe de mare!
Autor: Maria Udrea Publicat: Miercuri, 30 Octombrie 2019, 08:20 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:00- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu o combinație perfectă de ingrediente, concurentul Liviu Chiorpec, profesor de gastronomie la o școală de cooking, a reușit cu delicioasa rețetă Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques să impresioneze jurații și să obțină unul dintre cuțitele de aur.
Rețeta Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques - Ingrediente:
- Pentru starter:
- carne de la scoici saint Jacques
- sare și piper
- zeamă de lămâie
- fenicul
- creson
- pudră de leuștean
- Pentru prepararea bibanului:
- 4 fileuri biban de mare
- sare și piper
- puțin zahăr brun
- sos de soia
- mirin
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- puțin ghimbir
- rondele de ardei iute roșu și verde
Rețeta Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques - Preparare
Pentru starter se toacă mărunt cresonul și feniculul, se adaugă sare, piper și zeamă de lămâie și se lasă la marinat.
Carnea de scoici saint Jacques se feliază subțire și se asezonează cu zeamă de lămâie.
Pentru a pregăti bibanul de mare în stil japonez, se porționează fileurile de biban și se țin într-o marinade din sos de soia, mirin, sare și piper, zahăr brun, usturoi răzuit și puțin ghimbir răzuit.
Se scot, se așază într-o tavă pe hârtie de copt și se daula cuptor până se pătrund ușor, apoi se glazurează cu arzătorul pentru a le dau un gust de grătar.
Se așază pe farfurii mixul de fenicul cu creson, iar deasupra carnea de saint Jacques și alături același mix, iar deasupra bucăți de biban. Se decorează cu rondele de ardei iuți și se mai asezonează cu zeamă de lămâie și se presară pudră de leuștean.