Cea mai bună rețetă de ardei copți. Secrete pentru a-i coace și curăța rapid
Ardeii copți sunt un deliciu vara. Gospodinele pregătesc mâncăruri ce pot fi păstrate în cămară sau congelator. Iată cum să faci cei mai buni ardei copți și cum îi poți curăța rapid.
Publicat: Luni, 24 Iunie 2019, 12:11 | Actualizat: Luni, 24 Iunie 2019, 12:49Ardeii copți sunt un deliciu vara. Gospodinele pregătesc mâncăruri ce pot fi păstrate în cămară sau congelator. Iată cum să faci cei mai buni ardei copți și cum îi poți curăța rapid.
Alegerea ardeilor pentru copt se face după formă. Fie că îi coci să îi gătești pentru tine și întreaga familie sau pentru a face provizii de iarnă, trebuie să te asiguri că nu alegi ardei deformați, fără adâncituri dacă alegi ardei grași, iar dacă alegi ardei kapia, trebuie să fie drepți. În acest fel, coaja ardeilor de va rumeni uniform.
Cum se coc ardeii ?
Ardeii spălați se pun pe plita încinsă bine de tot și se întorc pe măsură ce se înnegrește coaja. Ardeii copți pe foc cu lemne îi poți congela pentru a avea iarna ardei cu aromă de fum. Dacă dorești să nu faci fum în casă, atunci poți alege să coci ardeii în cuptor. Îi pui în tavă, la distanță unii de alții, punând mai întâi folie de aluminiu sub ei.
Se introduce tava sub grillul cuptorului pornit la maxim. Tava se așează pe primul nivel de sus, dar sa lași cam 10 cm distanță față de sursa de căldură.
Lasă ardeii să se coacă până coaja se înnegrește bine de tot, apoi întoarce-i să se rumenească și pe restul părților.
Cum cureți ardeii copți?
După coacere, ardeii copți trebuie scoși într-un vas adânc și presărați cu sare. Apoi acoperă vasul cu o folie sau un capac și lasă-i să "transpire" pentru 10-15 minute. În acest fel coaja se va curăța mult mai ușor și, mai mult decât atât, se vor răcori astfel încât să-i manevrezi fără probleme.
Curăță apoi ardeiul de coaja înnegrită. Dacă i-ai ales uniformi și s-au rumenit peste tot, coaja se va desprinde foarte ușor . În zonele care nu s-au rumenit va trebui să insiști puțin.
Trage apoi ușor de codiță și cotorul cu mare parte din semințe va ieși foarte ușor. Dacă au rămas semințe în interior, așeză un bol cu apă și ia semințele înmuindu-ți frecvent mâna în apă.
Rețetă de ardei copți cu usturoi - Ingrediente
-9 ardei graşi (verzi, roşii şi galbeni)
-5-6 căţei de usturoi
-2 linguri ulei de măsline
-2 linguri oţet
-1 ardei iute
-sare
-1 legătură ţelină
-pătrunjel verde
Rețetă de ardei copți cu usturoi – Mod de preparare
Se aleg ardei graşi mari, dacă se poate verzi, galbeni şi roşii. Se spală şi se şterg sau se lasă să se usuce. Se coc pe o plită foarte bine încinsă, aşezată direct pe flacăra aragazului. Se întorc pe toate părţile, până se coc peste tot. Se pun într-o cratiţă, se dau cu un praf de sare, se acoperă şi se lasă o jumătate de oră.
Între timp, se pregăteşte sosul de usturoi. Se toacă mărunt usturoiul şi se amestecă cu un vârf de cuţit de sare, ulei şi oţet. Cine doreşte un sos mai picant poate adăuga şi un ardei iute fin tocat.
Ardeii graşi se curăţă de coajă şi seminţe, se taie felii şi se amestecă cu sosul de usturoi. Se păstrează salata la rece o jumătate de oră, iar când se serveşte se presară ţelină şi pătrunjel verde fin tocate.
Citește și:
Rețetă de Aripioare cu sos de roșii și ardei copți. O combinație pe care o vei adora!
Plăcintă cu carne și salată de ardei copți
Sursă foto: retetefeldefel.ro