Rețeta celor mai buni castraveți murați de vară: secretul bunicii
Rețeta de castraveți murați de vară te va ajuta să completezi grătarele cu prietenii. Nicio gospodină nu poate rezista legumelor proaspete pe care le găsește la piață vară, gândindu-se la conservele pentru iarnă. Iată cum poți obține cei mai buni castraveți murați.
Publicat: Luni, 08 Iulie 2019, 12:32 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 11:48- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta de castraveți murați de vară te va ajuta să completezi grătarele cu prietenii. Nicio gospodină nu poate rezista legumelor proaspete pe care le găsește la piață vară, gândindu-se la conservele pentru iarnă. Iată cum poți obține cei mai buni castraveți murați.
În timpul verii, gospodinele se bucură de fructele și legumele proaspete ce se găsesc în piețe pentru a face provizii pentru toamnă și iarnă. Pe lângă dulcețuri și compoturi, acestea se ocupă și de murături. Iată o rețetă de castraveți murați de vară care te va ajuta să însoțești grătarele cu prietenii.
Ingrediente pentru rețeta castraveți murați de vară:
-castraveți
-usturoi (3-4 căței la un borcan de 3 litri)
-țelină
-lăstari de vișin
-cuișoare
-inflorescențe de mărar
-soluție de apă cu sare (30 g sare la 1 litru de apă)
Mod de preparare pentru rețeta castraveți murați de vară:
Castraveții trebuie spălați bine, iar lăstarii de vișin și inflorescențele de mărar clătește-i scurt, sub jetul de apă. La fundul borcanului pune o floare de mărar, 2 căței de usturoi întregi și un lăstar de vișin de 5-10 cm. Apoi, aranjează castraveții în așa fel încât să înceapă cât mai mulți. Cu toate acestea, nu îi forța să intre în borcan.
Pe la mijlocul borcanului, mai pune o floare medie de mărar și o bucată de lăstar de vișin. Umple mai apoi borcanul cu castraveți, iar deasupra pune o floare de mărar, o tulpină de țelină și un alt lăstar de vișin. Adaugă și 5-6 cuișoare și soluția de sare cu apă până ce acoperi conținutul borcanului. Închide borcanul cu capac ermetic, iar pentru a accelera fermentația lasă borcanul la soare în prima zi.
A doua zi, mută borcanul la semiumbră. Astfel, obții niște castraveți murați delicioși, ca cei ai bunicii. În aproximativ 5 zile, castraveții vor fi perfecți de servit lângă o mâncare delicioasă, într-o salată sau cu bunătăți făcute la grătar.
Poftă bună!
Citește și: Conserve pentru iarnă: Rețetă clasică de castraveți în oțet
Diverse murături pentru iarnă. Idei de rețete cu murături
Sursă foto: retetefeldefel.ro