Cum pregătim dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor. Rețetă de vară, delicioasă!
Dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor o mâncare gustoasă de vara și foarte sănătoasă cu legume de grădină.
Publicat: Luni, 15 Iulie 2019, 08:41 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:15- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor o mâncare gustoasă de vara și foarte sănătoasă cu legume de grădină.
Rețeta Dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor - ingrediente
- 2 dovlecei cruzi, de grădină
- Pentru umplutură:
- 500 gr piept de pui
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras, roșu
- sare și piper
- cimbru
- măghiran
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 2 ouă
- 200 gr cașcaval afumat
- 1 lingură de ulei
- Pentru sos:
- 250 gr pastă de roșii
- miezul decupat de la dovlecei
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper
- 4-5 frunze de busuioc
- 150 ml apă
- 1 legătură de pătrunjel verde
Rețeta Dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor - Preparare
Încingem uleiul într-o tigaie adâncă și călim ușor ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Adăugăm morcovii și ardeiul, iar când sunt morcovii pătrunși, adăugăm carnea de pui, tocată. Amestecăm bine totul și presărăm condimentele și sare. Cât toate ingredientele sunt pătrunse ridicăm tigaia de pe foc. Lăsăm compoziția să se răcească bine, adăugăm pătrunjelul tocat și ouăle și omogenizăm.
Spălăm bine dovleceii, îi decupăm pe jumătate, transversal și le scobim interiorul, lăsându-le margini de 5-6 mm.
Trecem miezul dovleceilor prin blender și îl punem la fiert cu pasta de roșii și apa, pregătind un sos delicios. Răzuim și un cățel de usturoi, adăugăm frunze de busuioc tocate mărunt, sare și piper după gust și fierbem sosul pentru câteva minute.
Umplem jumătățile de dovlecei cu amestecul de carne și legume și îi așezăm într-o formă de copt, împreună cu sosul. Dăm dovleceii umpluți în sos de roșii la cuptor pentru 20-30 de minute, la 180 de grade, sau până când dovleceii se pătrund. În ultimele 5-6 minute, presărăm deasupra lor cașcaval răzuit pentru a-i gratina frumos.
Spor și poftă bună!
Citiți și rețeta Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval!
Din aceeași categorie a preparatelor de vară, vedeți și rețeta Vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi!