Cum se prepară Rețeta Muhammara? O delicioasă rețetă pe bază de ardei copt, din bucătăria siriană.
Chef Berry, bucătarul din emisiunea Star Matinal, ne învață Cum se prepară Rețeta Muhammara.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 02 Decembrie 2019, 13:32 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:51Rețeta Muhammara este o delicioasă rețetă din bucătăria siriană, pe bază de ardei copt, nuci, dar și alte ingrediente.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta Muhammara:
- 1 kg ardei gras și capia
- 3 lămâi
- 300 gr nuci
- 2 gr cumin
- 2 gr chimen
- 1 cățel de usturoi
- 200 gr tofu
- 1 sfeclă roșie
- sare
- 5 gr ardei iute
- Pentru lipii:
- 500 gr făină
- 5 gr drojdie
- 200 ml apă caldă
- 15 gr zahăr
- 2 gr sare
Mod de preparare pentru Rețeta Muhammara
Ardeii se coc, se curăță și se mărunțesc cu ajutorul unui blender. Sfecla se coace și se curăță.
Nucile se prăjesc apoi se pisează într-un mojar împreună cu chimenul, cuminul și un cățel de usturoi. O parte se amestecă cu pasta de ardei copt, iar cu o parte se pudrează bucățile de tofu.
Pentru lipii, se pregătește un aluat clasic din făină cu apă caldă, drojdie, puțin zahăr și sare, care se lasă la dospit până își dublează volumul. Apoi se coc lipiile într-o tigaie încinsă.
Sosul de ardei copt cu nuci și condimente - Muhammara, se servește cu sfecla coaptă, tofu pudrat cu nuci și lipii.