Prăjitura "Bețivă" te va cuceri instantaneu! Iată care sunt paşii
Se numeşte aşa pentru că are gust puternic de rom şi te face să te "îmbeţi" de plăcere. E extrem de gustoasă, se prepară rapid şi arată foarte bine.
Publicat: Duminica, 11 Septembrie 2016, 10:36 | Actualizat: Marti, 15 Decembrie 2020, 12:50Se numeşte aşa pentru că are gust puternic de rom şi te face să te "îmbeţi" de plăcere. E extrem de gustoasă, se prepară rapid şi arată foarte bine.
Ingrediente pentru rețeta de Prăjitura "Bețivă":
Blat:
150 gr zahar (5 linguri)
150 gr unt nesarat
4 oua
130 gr faina (6-7 linguri)
1/2 plic praf de copt
1 lingura cacao
Umplutura:
250 gr nuci (12 linguri)
100 gr zahar pudra (3 linguri)
100 ml rom
75-100 ml apa
Crema:
3 galbensuri
200 gr zahar (6 -7linguri)
250 ml lapte
1 lingura faina sau amidon
extract de vanilie sau esenta rom
Glazura:
150 gr ciocolata neagra
2 linguri lapte
Mod de preparare pentru rețeta de Prăjitura "Bețivă":
Umplutura
Nucile macinate le amestecam cu zaharul, romul si cu apa, amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara. Lasam sa traga nuca toate lichidele.
Blat
Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul pana cand devine o spuma si nu se mai simt granulele de zahar ( se poate folosi zahar pudra), adaugam ouale amestecand dupa fiecare si apoi punem faina, cacao si praful de copt. Compozitia pe care am obtinut-o o turnam intr-o tava tapetata cu faina (20x30cm) si o dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea, aproximativ 20-25 minute.
Crema
Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si aromele, punem si faina si laptele si amestecam cu un tel in forma de para sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si se face ca si o budinca. Acoperim cu folie si lasam la racit.
Asamblare
Blatul copt si racit il asezam intr-o tava, punem peste nuca amestecata cu alcoolul si apa si nivelam. Turnam si crema rece si nivelam din nou si dam tava la frigider pentru 1-2 ore, sa se raceasca bine.
Glazura
Ciocolata o rupem bucati si o topim impreuna cu laptele. Scoatem tava din frigider si turnam glazura peste prajitura. Nivelam si dam din nou la frigider sa se intareasca putin, dupa care putem sa portionam si sa servim.
Pofta buna!