Antena

Prăjitura "Bețivă" te va cuceri instantaneu! Iată care sunt paşii

Se numeşte aşa pentru că are gust puternic de rom şi te face să te "îmbeţi" de plăcere. E extrem de gustoasă, se prepară rapid şi arată foarte bine.

Publicat: Duminica, 11 Septembrie 2016, 10:36 | Actualizat: Marti, 15 Decembrie 2020, 12:50
Galerie de imagini
Se numeşte aşa pentru că are gust puternic de rom şi te face să te "îmbeţi" de plăcere. E extrem de gustoasă, se prepară rapid şi arată foarte bine.

Se numeşte aşa pentru că are gust puternic de rom şi te face să te "îmbeţi" de plăcere. E extrem de gustoasă, se prepară rapid şi arată foarte bine.

Ingrediente pentru rețeta de Prăjitura "Bețivă":

Blat:

150 gr zahar (5 linguri)
150 gr unt nesarat
4 oua
130 gr faina (6-7 linguri)
1/2 plic praf de copt
1 lingura cacao

Umplutura:

250 gr nuci (12 linguri)
100 gr zahar pudra (3 linguri)
100 ml rom
75-100 ml apa

Crema:

3 galbensuri
200 gr zahar (6 -7linguri)
250 ml lapte
1 lingura faina sau amidon
extract de vanilie sau esenta rom

Glazura:

150 gr ciocolata neagra
2 linguri lapte

Mod de preparare pentru rețeta de Prăjitura "Bețivă":

Umplutura

Recomandari A1

Nucile macinate le amestecam cu zaharul, romul si cu apa, amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara. Lasam sa traga nuca toate lichidele.

Blat

Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul pana cand devine o spuma si nu se mai simt granulele de zahar ( se poate folosi zahar pudra), adaugam ouale amestecand dupa fiecare si apoi punem faina, cacao si praful de copt. Compozitia pe care am obtinut-o o turnam intr-o tava tapetata cu faina (20x30cm) si o dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea, aproximativ 20-25 minute.

Crema

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si aromele, punem si faina si laptele si amestecam cu un tel in forma de para sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si se face ca si o budinca. Acoperim cu folie si lasam la racit.

Asamblare

Blatul copt si racit il asezam intr-o tava, punem peste nuca amestecata cu alcoolul si apa si nivelam. Turnam si crema rece si nivelam din nou si dam tava la frigider pentru 1-2 ore, sa se raceasca bine.

Glazura

Ciocolata o rupem bucati si o topim impreuna cu laptele. Scoatem tava din frigider si turnam glazura peste prajitura. Nivelam si dam din nou la frigider sa se intareasca putin, dupa care putem sa portionam si sa servim.

Pofta buna!

Whatsapp LinkedIn
prajitura reteta desert alcool ciocolata betiva prăjitura "bețivă"
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Ai acțiune, suspans și mister în noile episoade din Hidden Assets | Sezonul 2. Disponibile în AntenaPLAY!
Stirile zilei Minune înainte de Crăciun. Băieţelul de 10 ani care a stat minute în şir sub apă, la Aquapark Oradea, şi-a revenit din comă
Videoclipul zilei
Citește și
Rețetă prăjitura Carpați: ingrediente și mod de preparare. Cum să faci desertul copilăriei la tine...
Desert fără coacere, în doar câteva minute. Cea mai bună prăjitură cu biscuiți și două tipuri de...
O fetiță i-a dat unei iguane să mănânce dintr-o prăjitură. Mai târziu, mâna copilului a început...
Super Neatza, 1 noiembrie 2022. Vorba zilei: Prăjitura care aduce ani lungi de suferință!
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii norocoase în ziua de 14 decembrie 2024. Doi nativi vor avea parte de reușite Catine.ro
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
O tânără care face curățenie în casele din Elveția a dezvăluit cât câștigă în fiecare lună: „Mai mult... Libertatea.ro
România în Schengen. Ce se schimbă pentru români de la 1 ianuarie 2025: „Potențialul va fi... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Cătălin Cazacu, primele declarații despre noua iubită! Ce apreciază la femeia de care s-a îndrăgostit:... Spynews.ro
Și-a făcut Klaus Iohannis operație estetică la față? Ce spun medicii esteticieni despre intervenție BZI
Cum se gătește acasă la Călin Georgescu? „Mâncarea este o relație autentică cu Dumnezeu!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci HelloTaste.ro
Cum arată apartamentele de 40 de milioane de dolari ale lui Bashar al-Assad de la Moscova Antena3.ro
Un șofer Cybertruck care s-a dat mare cu mașina lui a avut parte de o surpriză neplăcută. Ce s-a întâmplat... useit
Horoscopul zilei de 14 decembrie 2024. Peștii se relaxează. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop săptămânal, 16-22 decembrie 2024. Taurii își stabilesc obiective. Gemenii sunt răbdători. Balanțele... Jurnalul
Scapă de herpes în câteva ore - Tratament rapid și eficient Kudika
Fiica Loredanei Groza, apariție de senzație pe podium. Cum arată Elena Boncea la 26 de ani Playtech
Ce e bine să ai pe masă AZI de Sfântul Spiridon pentru a avea parte de prosperitate și sănătate Redactia.ro
Curier bătut cu bestialitate de doi indivizi în Cluj-Napoca, sub ochii trecătorilor. Scenele şocante au fost filmate Observator
Cât de dăunător este frecatul la ochi. Când cauzează expunerea la curentul de aer rece inflamarea ochilor MediCOOL
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Fenomene meteo ciudate în București de Crăciun, potrivit meteorologilor EaseWeather Gandul
Alexia Eram se răzbună cum știe mai bine. Sărutări pasionale pe stradă cu noul iubit CanCan
Rolul unei mătuși în viața nepoților săi. De ce este considerată importantă prezența ei, potrivit... DeParinti
Taylor Swift și-a încheiat turneul „Eras Tour”. Cântăreața este „epuizată, dar evident foarte, foarte... ZUTV
Dacă faci așa ceva, poți să îți pierzi accesul pe contul Facebook. Ce greșeli trebuie să eviți UseIT
Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post Hello Taste