Mănânci chiftele arăbești și nu poți să te oprești! Sunt simplu și rapid de făcut, iar gustul este desprins parcă din „O mie și una de nopți”!
Te-ai săturat de chiftelele obișnuite și vrei să încerci ceva cu adevărat aromat și gustos? Atunci kafta arăbesc este ideal pentru tine!
Publicat: Vineri, 27 Octombrie 2017, 10:29 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:10Te-ai săturat de chiftelele obișnuite și vrei să încerci ceva cu adevărat aromat și gustos? Atunci kafta arăbesc este ideal pentru tine!
Pentru a pregăti rețeta de kafta (chiftele arăbești) ai nevoie de:
- Carne măcinată de vită (sau amestec vită cu miel)
- O ceapă
- Câțiva căței de usturoi
- Pătrunjel
- Condimente după gust: coriandru, cardamon, boia, enibahar, sare, piper etc
Cum se fac aceste chiftele arăbești? Extrem de simplu. Carnea tocată se amestecă bine de tot cu ceapă tocată, usturoiul pisat și verdeața. Condimentăm după gust și dăm formă ovală.
Prăjim bucățile de carne într-o tigaie încinsă cu ulei (sau pe grătar sau în cuptor) și savurăm cu ce ne place: salată, humus, lipii libaneze, cartofi prăjiți etc.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut rețeta și vrei să încerci și alte delicii, atunci intră pe pagina noastră de rețete Chefi la cuțite”!