Mousse de avocado. Rețetă de desert fără coacere
Pentru porția de dulce, dar și pentru porția de sănătate, este chiar ideal un astfel de desert simplu și delicios, fără coacere: Mousse de avocado!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 27 Octombrie 2020, 12:30 | Actualizat: Miercuri, 21 Iulie 2021, 11:10Anastasia Constantinescu, o fetiță în vârstă de doar șase ani, simpatică și plină de elan, a venit în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” să-i încânte pe Chef Cătălin Scărlătescu, Chef florin Dumitrescu și Chef Sorin Bontea cu talentul ei culinar.
Pe aceeași temăȘi a reușit ce și-a propus, pregătind un delicios desert la pahar, cu doar câteva ingrediente gustoase și sănătoase.
Ingrediente pentru Rețeta de Mousse de avocado. Rețetă de desert fără coacere:
- 2 fructe de avocado bine coapte, de preferat ready to eat
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 60 ml lapte
- lămaie
- 2 linguri ulei de cocos
- 200 gr ciocolată pentru topit
- 200 gr biscuiți digestivi sau oreo
- 125 gr unt cu peste 80% grăsime
- 1 praf de scorțișoară
- 1 praf de sare
- esență sau păstaie de vanilie
- 1 plic întăritor pentru frișcă
- 2-3 linguri miere
- frunze de mentă
- fructe pentru decor
- 100 gr nuci prăjite și tăiate grosier
- 100 gr zahăr
Iată cât de simplu și ușor se prepară rețeta de bRețeta de Mousse de avocado. Rețetă de desert fără coacere!
Pregătim baza de biscuiți.
Măcinăm biscuiții, adăugăm untul clarifiat, scorțișoara și omogenizăm bine compoziția. O așezăm la baza paharelor și dăm paharele la frigider până pregătim și restul ingredientelor.
Pregătim mousse de avocado.
Topim ciocolata la bain marie.
Curățăm fructele de avocado, stropim imediat pulpa acestora cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida, adăugăm 2-3 linguri de miere și le transformăm într-un piure delicios.
Adăugăm laptele, uleiul de cocos, sare și vanilia și din nou omogenizăm.Încorporăm, apoi ciocolata topită și turnăm totul în pahare, peste stratul de biscuiți. Dăm din nou paharele la frigider.
Pe aceeași temăPregătim elementele pentru decor și finalizăm desertul.
Mixăm smântâna pentru fișcă, adăugăm zahărul și întăritorul, doar dacă nu obținem consistența dorită. Decorăm desertul cu această frișcă.
Caramelizăm câteva nuci, le tocăm grosier și le presărăm pe deasupra desertului. Adăugăm fructe și frunze de mentă.
Servim deliciosul mousse de avocado rece, de la frigider pentru a se întrepătrunde bine toate aromele.
Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!