Diana Maganu, o tânără de 21 de ani pasionată de deserturi mai ieșite din comun, a venit ăn ediția 11 a sezonului 8 din emisiunea ”Chefi la cuțite” cu o senzațională rețetă de desert, dar și o poveste de viață impresionantă.
Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare, iar gălbenușurile se amestecă cu zahărul și coaja de portocală, răzuită fin. Se încorporează albușurile în gălbenușuri și se adaugă, treptat, făina. Compoziția pentru blat de pandișpan se întinde într-o formă de copt tapetată cu hârtie pergament se se coace pentru 30-35 de minute.
Se stoarce sucul de la două portocale și se filtrează.
Se pune ciocolata la topit, iar gelatina la hidratat. Se încălzește laptele la 80 de grade și se adaugă gelatina hidratată. Se omogenizează bine și se toarnă peste ciocolata topită amestecând intens. Se adaugă și sucul de portocale și se omogenizează. Se lasă la răcit.
Frișca se bate până capătă consistență și se ăncorporează în compoziția de ciocolată albă, răcită. Se mixează pentru a deveni aerată ca un mousse. Se dă la rece.
Se storc lămâile și se filtrează sucul, apoi se pune într-o cratiță cu o parte din zahăr și se încălzește până la topirea zahărului. Se freacă gălbenușurile cu restul de zahăr și coaja de lămâie, apoi se toarnă peste ele, treptat și amestecând continuu, siropul de lămâie cald. Se adaugă și gelatina hidratată și untul și se amestecă bine pe foc până rezultă o cremă consistentă și omogenă.
Citește și: Rețeta Spumă de nougat cu pământ de ciocolată, fructe, brittle de caramel cu fistic și semințe
Cu o formă cilindrică se decupează blatul de pandișpan care va rămâne în forma respectivă la bază. Peste blat, se întinde mousse-ul de ciocolată albă, iar deasupra lemon curd.
Se pune siropul de glucoză lichidă la fiert la 110 grade, se adaugă gelatina hidratată și se toarnă fierbinte peste ciocolata albă. Se amestecă până se omogenizează, se încorporează laptele condensat și puțin colorant galben.
Se toarnă glazura deasupra desertului cu blat de pandișpan, mousse de ciocolată albă și lemon curd și se dă la rece până se întărește glazura, apoi se scoate din forme și se așază pe farfurii.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Cotlete de berbecuț cu sos de merișoare, piure de mazăre și piure de țelină... Pulpă de struț cu piure de cartofi mov cu cremă de brânză și reducție de coacăze roșii...