Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi, cu cartofi țărănești
Cartofi țărănești, mănânci de nu te mai oprești, iar dacă lângă ei mai pui și alte preparate, ca-n rețeta de față „Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi, cu cartofi țărănești ”, deliciul este maxim.
Publicat: Vineri, 22 Iunie 2018, 09:24 | Actualizat: Luni, 22 Februarie 2021, 16:20Cartofi țărănești, mănânci de nu te mai oprești, iar dacă lângă ei mai pui și alte preparate, ca-n rețeta de față „Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi, cu cartofi țărănești ”, deliciul este maxim.
Poate vă inspiră și acest „Muschiuleț de porc în crustă de pătrunjel cu piure de cartofi dulci și reducție de vin”, sau acest „Muschiuleț de porc cu sos de hribi, piure de morcovi și fenicul copt”
Ingrediente pentru Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi, cu cartofi țărănești
- 600 g mușchiuleț de porc
- ierburi aromate
- sare
- piper
- ulei
- 200 g bacon afumat
- 500 g cartofi
- 200 g telemea de capră
- 2 roșii
- 6 ardei capia
- 1-2 linguri oțet balsamic
- zahăr brun
- 250 g ciuperci brune
- 3 căței de usturoi
- 50 g unt
- 1 ceapă mică
- 100 ml vin alb
- 200 ml smântână
Mod de preparare Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi, cu cartofi țărănești
Mușchiulețul de porc fasonat și condimentat cu sare și piper se rumenește la tigaie până se sigilează bine, apoi se continuă la cuptor.
Pentru preparare cartofi țărănești, cartofii se curăță se toacă în cuburi și se trag la tigaie cu ceapă și bacon afumat, tăiat fideluță, apoi se completează cu apă fierbinte, cât să fie acoperiți. Se asezonează cu sare, piper și busuioc. Se final de preparare se adaugă roșiile tocate în cuburi mici și un cățel de usturoi, de asemeni tocat.
Pentru preparare ciuperci în sos alb, ciupercile se feliază și se trag la tigaie în unt cu doi căței de usturoi și o ceamă mică, tocată fin, apoi se sting cu vin. Se lasă să se evapore alcoolul și se adaugă condimente, apoi smântâna și se mai fierb câteva minute.
Pentru salata de ardei copți, ardeii se coc, se curăță și se scaldă într-un dressing preparat șin ulei de măsline cu sare, zahăr brun și oțet balsamic, toate după gust.
Mușchiulețul de porc se porționează, se tăvălește prin ierburi aromate și se păstrează la cald. Se servește cu cartofii țărănești amestecați cu cuburi din brânză de capră și ciupercile brune ăn sos alb.