Ce poate fi mai bun și sățios decât o „Tocăniță de cartofi cu carne de porc”, preparată ca la mama acasă?
Ingrediente pentru rețeta de tocăniță de cartofi cu carne de porc
- 1 kg ceafă de porc
- 1 kg cartofi
- 500 g ceapă
- 5 morcovi
- 250 g ardei gras
- 250 g roșii
- 5-6 căței de usturoi
- 10 roșii cherry
- 2 legături de pătrunjel verde
- 200 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare pentru rețeta de Tocăniță de cartofi cu carne de porc
Se curăță ceapa și se pune la călit în unt topit, împreună cu 2-3 căței de usturoi tocați. Se adaugă morcovii tocați mărunt și ardeii, apoi se completează cu apă cât să fie ingredientele acoprerite. Se adaugă roșiile tocate și se lasă sosul de legume să fiarbă la foc mediu.
Citește și: Tocăniță de hribi la ceaun cu balmoș
Ceafa de porc se taie în bucăți mici, se prăjește ușor și se adaugă în sosul de legume.
Cartofii se fierb separat, în coajă, apoi se curăță, se taie în cuburi mici. Se adaugă peste sosul e legume când acesta este ușor scăzut. se lasă să mai fiarbă 10 minute împreună, timp în care se condimentează după gust.
La final, după stingerea focului, se adaugă verdeața tocată.
Citește și: Tocăniță din inimi de pui cu mămăliguță
Steak diane cu sparanghel, cartofi si mix de salate... Rețetă de papanași cu cremă de vanilie și sos de vișine...