Spectacol în farfurie spre deliciul papilelor gustative: ”Muschiuleț de porc în crustă de pătrunjel cu piure de cartofi dulci și reducție de vin”!
Ingediente pentru Muschiuleț de porc în crustă de pătrunjel cu piure de cartofi dulci și reducție de vin
- 1 kg mușchiuleț de porc
- 10 căței de usturoi
- 30 g cimbrișor proaspăt
- 300 g unt cu 82% grăsime
- 300 g sare, fulgi
- 150 g piper negru, boabe
- 1 l uleide măsline
- 500 g panko, fulgi
- 4 legături de pătrunjel proaspăt
- 30 g busuioc proaspăt
- 200 g muștar de Dijon
- 4 lămâi
- 2 portocale
- 1200 g cartofi dulci
- 1 l vin de porto
- 500 g zahăr alb
- 200 ml stock de pui
- 100 g amidon de porumb
- 50 g anason stelat
- 350 g roșii cherry
- 30 g rozmarin proaspăt
- 2 buc. ceapă roșie
- 500 ml vin alb demisec
- 10 buc. flori comestibile multicolore
- 20 g microplante verzi
Mod de preparare Muschiuleț de porc în crustă de pătrunjel cu piure de cartofi dulci și reducție de vin
Se curăță cartofii dulci, se taie în cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare și puțin ulei de măsline. Când sunt fierți, se scurg și se pasează, se adauga unt și lapte pentru cremozitate.
Se asezonează mușchiul de porc cu sare și piper proaspăt măcinat.
Se pune tigaia la încins, la foc mediu, cu ulei de măsline. Se rumenesc bucățile de mușchiuleț pentru câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Când sunt bine rumenite, se adaugă unt, vin alb demisec, o crenguță de rozmarin, o crenguță de cimbrișor și doi căței de usturoi zdrobiți.
Mai rumenim bucățile de muschiuleț pe fiecare parte pentru câte 1 minut. Mai dăugăm unt, aproximativ 50 g și sosul obținut îl punem în mod repetitiv peste fiecare bucată de mușchi.
Se dă mușchiul la cuptor în folie de pergament pentru aproximativ 4 minute .la 200 de grade.
Muștarul dijon se amestecă cu unt topit și zeamă de lămâie.
Se pune panko în recipientul unui blender, se asezonează cu condimente, se adaugă pătrunjel tocat și ulei de măsline, aproximativ 30 ml. Se porneșet blenderul și se obține un crumble fin de un verde deschis.
Când mușchiul este gata, îl ungem cu compoziția de muștar și îl tăvălim prin acest crumble.
Preparăm o reducție de vin. Într-o tigaie se pun 350 ml vin de porto, se lasă sa fiarbă, se adaugă stocul de pui, sare, piper, zahăr și coajă de portocală.
Se lasă la fiert, la foc mediu, până se ângroașă și se ajustează cremozitatea cu amidon stins cu stock de pui.
Când toate preparatele sunt gata, se așază în farfurii și se servesc.
File de șalău cu sos meuniere și cartofi natur... Friptură cu sos alb și ciuperci, un deliciu pe care trebuie să-l încerci! Se face imediat, cu doar câteva ingrediente...