Mușchiuleț de porc în sos de merișoare și piure cu trufe
Pornind de la o rețetă veche și simplă de friptură cu piure de cartofi, o putem adapta după pofta inimii, folosind diverse ingrediente, așa cum se poate vedea și în rețeta ”Mușchiuleț de porc în sos de merișoare și piure cu trufe”.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 22 Septembrie 2020, 14:37 | Actualizat: Marti, 22 Septembrie 2020, 15:30Pornind de la o rețetă veche și simplă de friptură cu piure de cartofi, o putem adapta după pofta inimii, folosind diverse ingrediente, așa cum se poate vedea și în rețeta ”Mușchiuleț de porc în sos de merișoare și piure cu trufe”.
Iulian Juncănaru, un concurent din sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”, de meserie medic dentist, ținut să arate celor trei jurați că indiferent de meserie, dacă gătești cu pasiune, poți adapta rețete vechi, cunoscute în adevărate delicii culinare.
Ce ingrediente ne trebuiesc pentru rețeta Mușchiuleț de porc în sos de merișoare și piure cu trufe:
- 2 buc. muschiuleț de porc
- 1 kg cartofi albi
- 100 gr unt Pilos de la Lidl, cu 82% grăsime
- trufe
- merisoare
- 1 pahar vin de porto
- 200 gr zahăr brun
- sare și piper
- 5-6 căței de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- ulei de măsline
Cum preparăm rețeta Mușchiuleț de porc în sos de merișoare și piure cu trufe?
Mușchiulețul de porc, asezonat cu sare și piper, se așază într-o tavă de cuptor unsă bine cu ulei de măsline.
Se adaugă în tavă și câțiva căței de usturoi și foi de dafin și se dă la cuptor, la temperatură medie, până se rumenește bine mușchiulețul de porc.
Între timp, se prepară piureul de cartofi cu trufe și sosul de merișoare.
Pentru piure de cartofi cu trufe se curăță cartofii, se spală, se taie în cuburi și se fierb în apă cu sare. Se scurg, se adaugă peste eu un cub de unt Pilos de la Lidl și răzătură de trufe și se pasează, adăugând și din supa în care au fiert, până se obține consistența dorită.
Pentru a prepara sos de merișoare, se pune zahărul într-o tigaie la caramelizat și se stinge cu vin. Se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă merișoarele și se mai fierbe puțin până acestea se pătrund și își degajă aroma.
Mușchiulețul de porc se feliază frumos și se servește glazurat cu sos de merișoare, alături de piureul de cartofi cu trufe.
Nu ai cum să nu poftești la așa rețetă delicioasă de mușchiuleț de porc în sos de merișoare și piure cu trufe!
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!