Pâine cu bicarbonat. O alternativă la pâinea de casă, fără drojdie, mai gustoasă și mai sănătoasă.
Ți-e poftă de pâine caldă preparată în casă, dar nu mai ai răbdare ca aluatul să se dospească? Jamie Oliver ne propune o rețetă rapidă de pâine cu bicarbonat, mai gustoasă și mult mai sănătoasă decât cea cu aluat dospit.
Publicat: Vineri, 09 Martie 2018, 08:26 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:57- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ți-e poftă de pâine caldă preparată în casă, dar nu mai ai răbdare ca aluatul să se dospească?Jamie Oliver ne propune o rețetă rapidă de pâine cu bicarbonat, mai gustoasă și mult mai sănătoasă decât cea cu aluat dospit.
Ingrediente pentru pâine cu bicarbonat
- 250 g făină integrală
- 100 g făină albă, plus pentru înfăinat
- 50 g făină de ovăz
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de sare de mare
- 1 linguriță zahăr
- 1 ou mare
- 300 ml zer de lapte
Mod de preparare pâine cu bicarbonat
1. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade
2. Puneți făina integrală, făina de ovăz, bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul într-un vas mare și amestecați-le bine.
3. Într-un vas separat, bateți oul și diluați-l cu zerul.
4. Utilizați o furculiță pentru a amesteca compoziția de ou cu zer, în făină, apoi folosiți mâinile pentru a frământa aluatul.
5. Modelați aluatul într-o sferă și puneți-l pe o tavă de copt. Utilizați-vă mâinile pentru a întinde ușor aluatul, astfel încât să formați un disc, de aproximativ 6 până la 7 cm grosime.
6. Crestați o cruce în partea superioară a pâinii cu un cuțit, apoi coaceți-o pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 50 până la 60 de minute sau până când se formează o crustă fermă și sună gol când este lovită.
7. Scoateți pâinea pe un grătar pentru a se răci, apoi serviți-o puțin caldă, cu o supă sau o porție bună de brânză.
Sfaturi
- Dacă nu găsiți făină de ovăz, luați fulgi de ovăz și măcinați-i fin.
- Aveți grijă să nu amestecați prea mult aluatul, altfel veți obține o pâine tare.