Ingrediente
- 500 g făină
- 250 ml apă
- 25 g drojdie
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 1 lingură ulei de măsline
- 150 g unt
- semințe, fulgi de migdale, sare grunjoasă, etc. pentru decor
Mod de preparare
Dacă v-ați săturat de clasica pâine, această rețetă cu siguranță vă va fi de ajutor, în a vă încânta simțurile la un mic dejun gustos.
Puneți apa la încălzit.
Frecați, intr-un bol, drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugați jumătate din apa ușor caldă și 1-2 linguri de făină.
Omogenizați și lăsați maiaua la crescut 10 minute.
În restul de apă dizolvați sarea.
Cerneți făina într-un vas și turnați la mijlocul ei maiaua crescută, apoi adăugați uleiul și restul de apă, treptat și amestecați cu făina.
Frământați un aluat ferm pe care îl lăsați la crescut 40-45 de minute.
Întindeți apoi aluatul într-o foaie subțire și ungeți-o cu untul moale, apoi o rulați, o așezați în tavă și o lăsați din nou la crescut 30-40 de minute.
Puteți să împletiți aluatul, pentru un aspect mai plăcut.
Opriți puțin unt, îl topiți și ungeți aluatul crescut, cu el, apoi presărați semințe, sare grunjoasă, ce doriți.
Coaceți pâinea pentru 40-45 de minute, la 170 de grade.
Ca un pont, vă sfătuiesc să puneți în cuptor, sub grătarul cu pâinea, o tavă cu apă fiartă.
Ajută la coacerea uniformă si rapidă a pâinii.
Să vă fie de folos!
Tort Fruticia... Minitarte cu fructe și frișcă, mititele și frumușele, să-ți alinți simțurile cu ele...