Prăjitura "Afinica" e gata în câteva minute şi nu necesită coacere! Încearcă o reţetă foarte simplă
Ai poftă de un desert rapid şi foarte uşor de făcut? Poţi încerca o reţetă simplă, pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Iată toţi paşii!
Publicat: Luni, 17 Octombrie 2016, 14:40 | Actualizat: Marti, 15 Decembrie 2020, 12:20Ai poftă de un desert rapid şi foarte uşor de făcut? Poţi încerca o reţetă simplă, pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Iată toţi paşii!
Ingrediente pentru rețeta de prăjitură Afinica:
Blat:
-300 g biscuiti
-130 g unt
-2 lingurite cacao
Crema:
-400 g branza de vaci
-200 g smantana
-250 ml frisca
-250 g afine
-5 linguri de zahar
-zahar vanilat
-10 g gelatina
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură Afinica:
Biscuitii se maruntesc, se pun intr-un castron si se adauga o lingura sau doua de cacao. Se topeste untul, se toarna peste biscuiti si se amesteca bine. Apoi se aseaza in forma de tort si se preseaza bine. Se introduce forma cu blatul de biscuiti in frigider pana se prepara crema.
Pe aceeași temăBranza de vaci se amesteca cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza foarte bine. Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece pentru 10 minute. Se topeste la bain marie si se lasa sa se raceasca. Intr-un vas se bate frisca si se incorporeaza usor in crema de branza cu ajutorul unei spatule, amestecand usor de jos in sus. La final se adauga gelatina.
Se mixeaza 150 g afine în blender până devin o pasta. Intr-un bol se pune mai putin de jumatate din crema de branza, se adauga afinele si se amesteca usor. Peste blatul de biscuiti se toarna crema de branza simpla, se niveleaza si se adauga crema de branza cu afine.
Deasupra se pun 100 g de afine, apoi tava se baga la frigider pentru 2 ore.
Pofta buna!