Prăjitura "Plăcere interzisă" are gust fabulos şi e uşor de făcut! Iată toţi paşii!
Sunt zile în care ai poftă de ceva bun, dar te-ai săturat de dulciurile din comerţ şi vrei să încerci un produs nou. Desertul următor este cea mai bună variantă!
Publicat: Marti, 06 Septembrie 2016, 09:32 | Actualizat: Marti, 15 Decembrie 2020, 12:29Sunt zile în care ai poftă de ceva bun, dar te-ai săturat de dulciurile din comerţ şi vrei să încerci un produs nou. Desertul următor este cea mai bună variantă!
Prăjitura despre care vorbim se numeşte "Plăcere interzisă", pentru că este atât de bună, încât nu te poţi opri din mâncat până nu o termini pe toată. Pe cuvânt! Iată cum se găteşte!
Ingrediente pentru rețeta de Prăjitura "Plăcere interzisă":
Pentru ca prepararea să fie mai uşoară, e nevoie să folosiţi două castroane mari:
În cel cu ingrediente "umede":
2 ouă
250 ml apă călduţă
120 ml lapte
120 ml ulei
3 banane foarte coapte
esenţă de vanilie
În cel cu ingrediente "uscate":
250 g zahăr
275 g făină
75 g cacao
1 1/2 linguriţă praf de copt
1 1/2 bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă sare
Pentru glazură:
50 g ciocolată cu lapte
150 g smântână lichidă (cu grasime 32%)
o linguriţă de unt.
Mod de preparare pentru rețeta de Prăjitura "Plăcere interzisă":
Într-un castron cernem şi amestecăm toate ingredientele uscate, iar în celălalt zdrobim bananele cu ajutorul unei furculiţe, punem esenţa de vanilie, adăugăm laptele şi uleiul, apoi ouăle bătute şi apa. Toată compoziţia o adăugăm în castronul cu ingredientele uscate, amestecăm bine cu telul şi turnăm totul într-o tavă unsă bine cu unt. Dăm la cuptorul încins pentru 40 de minute şi apoi o lăsăm să se răcească.
Glazura: Smântâna lichidă o aducem la punctul de fierbere, o luăm de pe foc şi adăugăm în ea ciocolata tăiată bucăţi şi untul. Amestecăm bine până se dizolvă ciocolata, lăsăm la răcit şi turnăm peste prăjiturica rece...
Poftă bună!