Ce mai pregătim pentru un prânz gustos și sățios? O interesantă Rețeta Cartofi în crustă de bacon umpluți cu ouă fierte și brânzeturi
Pentru atunci când ne plictisim de rețetele clasice cu cartofi, putem prepara această interesantă și delicioasă Rețeta Cartofi în crustă de bacon umpluți cu ouă fierte și brânzeturi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 27 Ianuarie 2020, 10:08 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:13- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cartofii sunt cel mai des asortați cu brânzeturi și ouă fierte, ca și garnitură, dar și în diverse salate, însă umpluți cu aceste ingrediente și copți în crustă de bacon vor fi mult mai gustoși și mai aspectuoși și-i vor cucerii chiar și pe cei mai pretențioși.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Cartofi în crustă de bacon umpluți cu ouă fierte și brânzeturi:
- 4 cartofi mari
- 4 ouă fierte
- 150 g brânză telemea
- 1 lingură smântână
- frunze de busuioc
- 200 g felii subțiri de bacon
- sare și piper
- rozmarin
Mod de preparare pentru Rețeta Cartofi în crustă de bacon umpluți cu ouă fierte și brânzeturi
Spălăm bine cartofii și îi fierbem în apă cu puțină sare. Când sunt bine pătrunși, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm. Îi tăiem în jumătăți și le scobim interiorul cu ajutorul unei lingurițe și cu mare grijă să nu-i străpungem. Le lăsăm o bază de circa 5 - 7 mm grosime.
Mai puteți opta și pentru:
Presărăm peste miezul de cartofi puțin rozmarin măcinat fin, sare și piper. Apoi adăugăm brânza sfărâmată și frunze rupte de busuioc și umplem carcasele de cartofi cu această compoziție, lâsând loc și pentru câte un ou.
Apoi asamblăm câte două jumătăți de cartof cu ou fiert și curățat la mijloc și le înfășurăm în felii subțiri de bacon. Îi așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt și ți coacem la 200 de grade, doar până se rumenesc feliile de bacon și se strâng frumos în jurul lor.
Sunt delicioși acești cartofi în crustă de bacon umpluți cu ouă fierte și brânzeturi, mai ales serviți cu un sos de iaurt cu usturoi, sau un sos de roșii aromat.