Rețeta Cotlet alla Bolognese, un deliciu din bucătăria italiană.
Carnea de vițel înlocuiește cu succes carnea de porc din meniurile multora, iar Rețeta Cotlet alla Bolognese, un deliciu din bucătăria italiană, este perfectă pentru o masă delicioasă, în familie.
Autor: Maria Udrea Publicat: Miercuri, 30 Octombrie 2019, 08:07 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:59- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta Cotlet alla Bolognese - Ingrediente:
- 4 felii din carne de vițel groase de 6 mm
- făină și pesmet
- 6 ouă
- parmezan
- 400 ml lapte
- 500 ml smântână
- 400 ml suc concentrat de roșii
- 500 g prosciutto crudo
- 200 g unt
Rețeta Cotlet alla Bolognese - Mod de preparare
Feliile din cotlet de vițel se condimentează cu sare și piper. Se trec prin făină, apoi prin ouăle bătute cu sare și piper și la final prin pesmet. Se rumenesc pe ambele părți în unt topit și se scot pe prosoape de hârtie, absorbante.
Pentru sos alb, se pune restul de unt la topit și se adaugă smântâna și laptele. Se lasă să fiarbă puțin, până se omogenizează și se îngroașă. Se asezonează cu sare și piper.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Cotlet de viţel bavarez!
Cotletele de vițel pane se așază într-o formă termorezistentă tapetată cu hârtie de copt și se acoperă cu felii de prosciutto crudo. Apoi se răzuiește parmezan și se toarnă sosul deasupra. Se dă la cuptor, la 175 de grade, pentru 15-20 de minute.
Deliciosul Cotlet alla Bolognese se servește cald, cu puțin sos de roșii.