Rețetă de Clătite cu aluat din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi
Pentru că piureul de cartofi rămas pentru a doua zi nu mai e atât de gustos reîncălzit, putem să-l folosim la diverse rețete de budinci, brioșe, sau aluaturi sărate ca în rețeta de față: Clătite cu aluat din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 17 Ianuarie 2020, 13:55 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:48Rețeta de clătite din piure de cartofi este simplă și se poate adapta preferințelor fiecăruia. Se pot adăuga diverse condimente, verdețuri, alte legume, etc.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de Clătite cu aluat din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi:
- 200 gr piure de cartofi
- 2 linguri dulceață de ardei iuți
- 3 ouă
- 300 ml lapte
- 150 ml apă minerală
- 150 gr făină
- sare și piper, după gust
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 5-6 frunze de busuioc verde
- puțin ulei sau unt, pentru uns tigaia
Cum preparăm rețeta de Clătite cu aluat din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi.
În piureul de cartofi încorporăm cele 3 ouă, apoi diluăm compoziția cu laptele rece. Adăugăm verdețurile tocate și dulceața de ardei iuți. Dulceața de ardei iuți este opțională, dar a dat un gust plăcut și un plus de culoare aluatului.
Încorporăm făina în aluat și din nou îl diluăm, dar cu apă minerală. Dacă se doresc mai pufoase clătitele, se poate adăuga puțin praf de copt. Aluatul pentru clătite din piure de cartofi va avea o consistență ceva mai groasă decât clasicul aluat de clătite. Lăsăm aluatul la odihnit 10-15 minute. Apoi, coacem clătitele într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puțin ulei, sau cu puțin unt.
Mai vedeți și:
- Rețeta de Clătite sărate, cu brânză și dovlecei
- Rețeta de Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză
Putem umple clătitele cu diverse creme, cum ar fi o cremă de brânză cu verdeață și castraveți, o cremă sau o pastă de ton, o cremă de ciuperci, etc.
Sunt delicioase îndiferent de umplutura folosită și pot fi servite ca aperitiv, sau pot fi luate la pachet.