Un meniu gustos de primăvară nu poate începe decât cu un aperitiv aspectuos ce va cuceri de la prima degustare: Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză.
Pentru iubitorii clătitelor sărate, avem și o Rețetă de lasagna cu clătite.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză!
- 2 ouă medii
- 200 gr sfeclă fiartă și scursă
- 250 ml lapte
- 100 ml apă minerală
- 250 gr făină
- sare
- piper
- ulei pentru uns
- 500 gr cremă de brânză cu verdeață sau cu castraveciori
Mod de preparare pentru rețeta Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză
Pentru prepararea aluatului de clătite, sfecla fiartă, răcită și curățată, se pasează într-un blender și se transformă în piure.
Ouăle se mixează presărate cu sare și piper, apoi se adaugă piureul de sfeclă, laptele și făina. Se omogenizează compoziția și se diluează cu apa minerală.
Se va obține o compoziție ceva mai densă decât la clătitele clasice.
Se lasă aluatul de clătite cu sfeclă roșie să se odihnească 10-15 minute.
Tigaia se va unge cu puțin ulei și se pune la încins. Cu ajutorul unui polonic se întinde pe toată suprafața tigăii un strat mai grosier din aluat.
Clătitele cu sfeclă roșie se rumenesc bine pe ambele părți, întorcându-le ușor cu o spatulă, să nu se rupă.
Se lasă să se tempereze, apoi se umplu cu crema de brânză.
Se servesc tăiate frumos în rondele.
Rețetă de mărțișor: Tort cu cremă de mascarpone și jeleu de căpșuni... Desert la pahar. Panna cotta cu jeleu de fructe și topping de ciocolată...