Antena

Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul

Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Sărbători 2022. Dacă te-ai săturat de rețelele clasice, te invităm să alegi metoda lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru a găti cel mai pufos și aromat cozonac pentru Sărbători. Află din rândurile următoare care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară desertul delicios.

Publicat: Miercuri, 20 Aprilie 2022, 12:07 | Actualizat: Marti, 04 Aprilie 2023, 12:44
Galerie de imagini
Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște 2022. Dacă te-ai săturat de rețelele clasice, te invităm să alegi metoda lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru a găti cel mai pufos și aromat cozonac de Sărbătorile Pascale.
Antena 1 si Shutterstock

Mesele de sărbători sunt incomplete fără tradiționalul cozonac, unul dintre deserturile după care și străinii tânjesc. De Sărbători 2022, lângă ouăle roșii proaspăt vopsite, nu trebuie să lipsească dulcele și pufosul cozonac.

Astfel, v-am pregătit o rețetă a lui Chef Cătălin Scărlătescu, cu toate ingredientele necesare pentru cozonacul perfect pentru Sărbătorile de iarnă.

Pe aceeași temă

Cu umplutură de nucă și rahat, ciocolată și vanilie, preparatul tradițional va aroma nu doar casa, ci îi va unge pe suflet pe meseni în zi de sărbătoare.

Rămâneți pe a1.ro pentru a afla rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Totul despre ingrediente și modul de preparare în rândurile următoare.

Pe aceeași temă

Rețeta de cozonac pufos al lui Chef Cătălin Scărlătescu: desertul gustos pentru Sărbători

Cozonacul pufos este unul dintre cele mai gustoase preparate de pe masa de sărbătoare. Mirosul lui umple întreaga casă și răsfață papilele gustative ale musafirilor.

Află din rândurile următoare cum să pregătești cel mai bun cozonac pentru a celebra cum se cuvine Sărbătorile.

Ai nevoie de puține ingrediente, printre care făină, rahat, nucă și cacao pentru umplutura preparatului. Lista completă se află în continuare.

Ingredinte cozonac pufos după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu conține puține ingrediente, dar rezultatul este unul de impact. Gustos și pufos, cozonacul realizat după metoda chefului de la Antena 1 va reuși, cu siguranță, să încânte până și cei mai mofturoși musafiri. Iată ce ingrediente se pun în preparatul delicios:

Recomandari A1

Cum se prepară cozonacul după rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Indicat este ca ingredientele să fie scoase din frigider cu 3-4 ore înainte să începeți prepararea cozonacului pufos pentru Sărbători. Un alt aspect pe care nu ar trebui să-l ignorați este ca bucătăria sau camera unde veți pregăti rețeta să fie încălzită. Ferestrele și ușa nu ar trebui să fie deschise pentru a avea un rezultat satisfăcător după coacerea aluatului.

În plus, pentru o crustă delicioasă și crocantă, recomandat este să preparați maiaua și să urmați toți pașii rețetei. De îndată ce v-ați asigurat că aceste mici trucuri sunt respectate, puteți să vă apucați de pregătirea aluatului pentru cel mai gustos și pufos cozonac.

Iată cum se pregătește cozonacul după rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu:

Într-un bol înalt, amestecați cele 60 de grame de drojdie cu 100 mililitri de lapte. Puneți inclusiv 3 linguri de făină, 1 linguriță de zahăr și amestecați până se omogenizează toate ingredientele.

După ce ați terminat, lăsați aluatul la dospit până își dublează volumul. Timpul de creștere poate fi și de o oră, în funcție de temperatura camerei unde stă vasul. De aceea este indicat ca încăperea să fie încălzită, pentru a scurta timpul de preparare.

În timp ce primul aluat stă la crescut, într-o oală pusă pe foc amestecați laptele, zahărul, păstaia de vanilie până când zahărul se topește.

Într-un alt recipient, amestecați gălbenușurile cu un praf de sare. Treptat, în timp ce amestecați continuu, adăugați făina. Apoi, adăugați laptele în care ați topit zahărul cu vanilia și maiaua.

După ce ați mestecat bine, puneți untul și amestecați până se omogenizează toate ingredientele. Tot acum este timpul să adăugați bucățele de portocală confiată și coaja rasă de la o lămâie, pentru un plus de savoare.

Acest aluat trebuie amestecat bine bine, astfel încât toate produsele să se încorporeze. Când observați că aluatul este elastic și aerat, lăsați-l la crescut timp de o oră.

În acest timp, puteți pregăti umplutura. Ea se prepară din ciocolată topită, nuci mărunțite și rahat. Ingredientele se amestecă până se obține o compoziție omogenă, care se întinde pe aluat. După ce este gata, se pune crema pe aluat și se rulează. Rezultatul, adică rulada, se taie în două, pe lungime.

Bucățile rezultate trebuie împletite și așezate în tava de cozonac. După ce e pus în forme, preparatul se unge cu ou și puteți presăra zahăr. Înainte de a fi băgat la cuptor, el trebuie să mai crească în tavă pentru aproximativ două ore.

De asemenea, cu ceva timp înainte de a fi gata de copt, cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade. Ulterior, pe măsură ce cozonacul se coace, temperatura ar trebui să fie setată la 140 de grade. 45 de minute este timpul în care el se coace.

Poftă bună!

Whatsapp LinkedIn
cozonac reteta
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Când planurile a mii de șoferi sunt date peste cap, haosul nu întârzie să apară. Traffic Jam e comedia momentului în AntenaPLAY. Vezi acum producția spaniolă.
Stirile zilei Salariul unui român, şef pe un vas de croazieră în Franţa: "Câștig cât un director de bancă"
Videoclipul zilei
Citește și
Desertul tradițional preferat de Regina Maria. Gustul a făcut-o să dea uitării delicatesele...
La Gloria Downtown: Tradiție și gust autentic în inima Bucureștiului. Cofetăria oferă clienților o...
Cum se prepară babka. Desertul delicios i-a cucerit pe români mai ceva ca tradiționalul cozonac
Cât a ajuns să coste un cozonac la finalul lui 2024. Prețurile nu sunt pentru toate buzunarele
Video recomandate
Video
Citește și
Tacos cu carne de vită și avocado. Un preparat emblematic al bucătăriei mexicane Catine.ro
Murat Yıldırım și Hande Doğandemir urmează să joace rolurile principale într-o nouă producție turcească.... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Donald Trump va încheia cu Vladimir Putin un acord de pace în Ucraina „care va șoca mulți oameni”, anunță... Libertatea.ro
De ce s-au consumat atât de repede rezervele de gaz ale României anul acesta. Cele două... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Vlăduța Lupău, mesaj special pentru soțul ei de ziua lui de naștere. Ce imagine inedită a publicat artista:... Elle
Cătălin Botezatu și-a cumpărat penthouse în Dubai. Cum arată locuința designerului vestimentar / FOtO Spynews.ro
Cine este și cum arată iubita lui Ilie Bolojan: Ce salariu are președintele interimar al României BZI
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde HelloTaste.ro
Kanye West şi Bianca Censori s-ar fi despărţit după apariţia de la Premiile Grammy. Ar urma să depună actele... Antena3.ro
Elon Musk a concediat, rechemat și dat afară iar angajați guvernamentali. Cum s-a ajuns la această situație useit
Horoscopul zilei de 13 februarie 2025. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la trecut. Află ce se întâmplă cu... Catine
Unde-l cazează Ciolacu pe Iohannis? Nu e nici Aviatorilor 86, nici Vila Lac 2 Jurnalul
Blestemul SS Californian: Nava care a ignorat strigătul de ajutor de pe Titanic a dispărut înghițită de ape Kudika
Detalii îngrozitoare! De ce a obligat-o Kanye West pe Bianca Censori să se dezbrace în public? I-a zis ... Playtech
Adevărul despre moartea subită a lui Dinu Gheorghe. Ce i s-a întâmplat, de fapt? Redactia.ro
Un bărbat a cumpărat flori de 37.000 de lei de la o florărie din Cluj, ca să-și surprindă iubita de Valentine's... Observator
8 alimente care te îmbătrânesc prematur MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără ProSport
Aceste ZODII atrag bogăția și succesul fără niciun efort. Norocul se află de partea lor Gandul
Produsul adorat de români în comunism care a reapărut în magazine. Costă doar 1.79 lei în Mega Image CanCan
Care sunt cei mai grei ani în creșterea unui copil. Care sunt provocările cele mai mari DeParinti
John Legend a dezvăluit că s-ar putea muta înapoi în New York, după ce a fost martorul incendiilor... ZUTV
Fenomenul ascuns în interiorul Pământului. Experții au descoperit ce se întâmplă în planeta noastră, de fapt UseIT
Pleurotus pane în crustă crocantă. Gust intens și textură aurie, perfectă Hello Taste