Antena

Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul

Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Sărbători 2022. Dacă te-ai săturat de rețelele clasice, te invităm să alegi metoda lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru a găti cel mai pufos și aromat cozonac pentru Sărbători. Află din rândurile următoare care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară desertul delicios.

Publicat: Miercuri, 20 Aprilie 2022, 12:07 | Actualizat: Marti, 04 Aprilie 2023, 12:44
Galerie de imagini
Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște 2022. Dacă te-ai săturat de rețelele clasice, te invităm să alegi metoda lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru a găti cel mai pufos și aromat cozonac de Sărbătorile Pascale.
Antena 1 si Shutterstock

Mesele de sărbători sunt incomplete fără tradiționalul cozonac, unul dintre deserturile după care și străinii tânjesc. De Sărbători 2022, lângă ouăle roșii proaspăt vopsite, nu trebuie să lipsească dulcele și pufosul cozonac.

Astfel, v-am pregătit o rețetă a lui Chef Cătălin Scărlătescu, cu toate ingredientele necesare pentru cozonacul perfect pentru Sărbătorile de iarnă.

Pe aceeași temă

Cu umplutură de nucă și rahat, ciocolată și vanilie, preparatul tradițional va aroma nu doar casa, ci îi va unge pe suflet pe meseni în zi de sărbătoare.

Rămâneți pe a1.ro pentru a afla rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Totul despre ingrediente și modul de preparare în rândurile următoare.

Pe aceeași temă

Rețeta de cozonac pufos al lui Chef Cătălin Scărlătescu: desertul gustos pentru Sărbători

Cozonacul pufos este unul dintre cele mai gustoase preparate de pe masa de sărbătoare. Mirosul lui umple întreaga casă și răsfață papilele gustative ale musafirilor.

Află din rândurile următoare cum să pregătești cel mai bun cozonac pentru a celebra cum se cuvine Sărbătorile.

Ai nevoie de puține ingrediente, printre care făină, rahat, nucă și cacao pentru umplutura preparatului. Lista completă se află în continuare.

Ingredinte cozonac pufos după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu conține puține ingrediente, dar rezultatul este unul de impact. Gustos și pufos, cozonacul realizat după metoda chefului de la Antena 1 va reuși, cu siguranță, să încânte până și cei mai mofturoși musafiri. Iată ce ingrediente se pun în preparatul delicios:

Recomandari A1

Cum se prepară cozonacul după rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Indicat este ca ingredientele să fie scoase din frigider cu 3-4 ore înainte să începeți prepararea cozonacului pufos pentru Sărbători. Un alt aspect pe care nu ar trebui să-l ignorați este ca bucătăria sau camera unde veți pregăti rețeta să fie încălzită. Ferestrele și ușa nu ar trebui să fie deschise pentru a avea un rezultat satisfăcător după coacerea aluatului.

În plus, pentru o crustă delicioasă și crocantă, recomandat este să preparați maiaua și să urmați toți pașii rețetei. De îndată ce v-ați asigurat că aceste mici trucuri sunt respectate, puteți să vă apucați de pregătirea aluatului pentru cel mai gustos și pufos cozonac.

Iată cum se pregătește cozonacul după rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu:

Într-un bol înalt, amestecați cele 60 de grame de drojdie cu 100 mililitri de lapte. Puneți inclusiv 3 linguri de făină, 1 linguriță de zahăr și amestecați până se omogenizează toate ingredientele.

După ce ați terminat, lăsați aluatul la dospit până își dublează volumul. Timpul de creștere poate fi și de o oră, în funcție de temperatura camerei unde stă vasul. De aceea este indicat ca încăperea să fie încălzită, pentru a scurta timpul de preparare.

În timp ce primul aluat stă la crescut, într-o oală pusă pe foc amestecați laptele, zahărul, păstaia de vanilie până când zahărul se topește.

Într-un alt recipient, amestecați gălbenușurile cu un praf de sare. Treptat, în timp ce amestecați continuu, adăugați făina. Apoi, adăugați laptele în care ați topit zahărul cu vanilia și maiaua.

După ce ați mestecat bine, puneți untul și amestecați până se omogenizează toate ingredientele. Tot acum este timpul să adăugați bucățele de portocală confiată și coaja rasă de la o lămâie, pentru un plus de savoare.

Acest aluat trebuie amestecat bine bine, astfel încât toate produsele să se încorporeze. Când observați că aluatul este elastic și aerat, lăsați-l la crescut timp de o oră.

În acest timp, puteți pregăti umplutura. Ea se prepară din ciocolată topită, nuci mărunțite și rahat. Ingredientele se amestecă până se obține o compoziție omogenă, care se întinde pe aluat. După ce este gata, se pune crema pe aluat și se rulează. Rezultatul, adică rulada, se taie în două, pe lungime.

Bucățile rezultate trebuie împletite și așezate în tava de cozonac. După ce e pus în forme, preparatul se unge cu ou și puteți presăra zahăr. Înainte de a fi băgat la cuptor, el trebuie să mai crească în tavă pentru aproximativ două ore.

De asemenea, cu ceva timp înainte de a fi gata de copt, cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade. Ulterior, pe măsură ce cozonacul se coace, temperatura ar trebui să fie setată la 140 de grade. 45 de minute este timpul în care el se coace.

Poftă bună!

Whatsapp LinkedIn
cozonac reteta
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e serialul coreean care te va intriga. Vezi premiera în AntenaPLAY!
Stirile zilei Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret în Cimitirul Lutheran din Capitală. Vestea a stârnit val de speculații. Adriana Bahmuţeanu nu a fost prezentă
Videoclipul zilei
Citește și
Rețetă de cozonac pufos cu umplutură de vanilie și ciocolată: ingrediente și mod de preparare
Ce a putut să descopere o femeie din București în cozonacul cumpărat din supermarket. A scos imediat...
Cât a plătit o româncă pentru „trei felii” de cozonac de la un cunoscut supermarket. Nu i-a venit...
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o perioadă de prosperitate pe 15 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele Catine.ro
Actrița Hande Ercel i-a surprins pe fani cu ultima sa postare de pe rețelele de socializare. Motivul pentru care a... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Ultimatum de 24 de ore pentru Putin: „Ori oprește agresiunea, ori le dau ucrainenilor rachete Taurus să atace... Libertatea.ro
După curentul electric, urmează și scumpirea polițelor RCA. Impact major asupra inflației în 2025:... Ziare.com
Calvarul emoţional prin care trece Leonard Doroftei: „Îmi vine să îmi dau pumni în cap!” Coşmarul... AntenaSport
Celine Dion, apariție fermecătoare la un eveniment important! Artista a purtat o rochie roz strălucitoare și a... Elle
EXCLUSIV. Reacția rudelor lui Silviu Prigoană, după ce au aflat din presă că acesta a fost înmormântat pe... Spynews.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!” BZI
Andreea Bostănică a spus adevărul despre viața de lux pe care o duce! „Nu pot să mint!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect HelloTaste.ro
Cum slăbești 5 kg în 3 zile cu cartofi fierți și iaurt. Rețeta virală pe TikTok Antena3.ro
Când vom renunța la telefoane mobile, potrivit lui Mark Zuckerberg. CEO-ul Meta a dezvăluit și ce tehnologie le... useit
Horoscopul zilei de 15 noiembrie 2024. Leii sunt determinați să reușească. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Românii își reduc bugetul de sărbători din cauza creșterii prețurilor Wall-Street
Postul Crăciunului: când începe, tradiții și dezlegare la pește Kudika
Anul 2025, un coșmar pentru aceste zodii. Vor avea pierderi financiare, ajung la fundul sacului Playtech
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să... Redactia.ro
Filmul carambolului de pe A3, unde 12 maşini s-au ciocnit una după alta. Cum s-a produs haosul: "Şocul vieţii mele" Observator
Cum influențează diabetul dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Ce metode poți folosi pentru a-ți măsura glicemia MediCOOL
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică HelloTaste
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului ProSport
Gigi BECALI, obligat de Raiffeisen să-și depoziteze cele 40 de milioane de dolari la o altă bancă: „Vina era... Gandul
Ce le-a făcut Adelina Pestrițu fostelor colege Teo Trandafir și Ilinca Vandici: „Măi, eu nu mai pot cu asta”... CanCan
Telepatia gemenilor: mit sau adevăr? DeParinti
Ariana Grande este „atât de fericită” că oamenii „ajung să-l cunoască” pe iubitul ei, Ethan Slater:... ZUTV
Cele mai folosite parole în 2024. Hackerii le pot sparge în mai puțin de 1 secundă UseIT
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos Hello Taste