Rețetă de post. Spaghete din legume multicolore cu sos de avocado delicios și sănătos
Pentru perioadele de post, sau pentru perioadele în care dorim să ne hrănim mai sănătos, este chiar ideală o astfel de rețetă de spaghete din legume multicolore cu sos de avocado delicios și sănătos.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 03 Martie 2020, 09:39 | Actualizat: Joi, 19 Noiembrie 2020, 17:27- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Nesupuse tratamentului termic, legumele își vor păstra toți nutrienții și vom avea o masă sănătoasă, dar și foarte gustoasă: Și în plus, se prepară rapid, fiind ideală pentru atunci când nu avem prea mult timp pentru gătit.
Ingrediente pentru rețetă de spaghete din legume multicolore cu sos de avocado:
- 1 zucchine
- 1 dovlecel
- 1 morcov mare
- 1 păstârnac
- 1/2 dovleac plăcintar
- 1 avocado
- sare
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- zeamă de portocală
- Pentru sos pesto:
- multe frunze de busuioc
- 1 linguriță semințe de pin
- 100 g nuci clasice
- 1 avocado
- 1/2 linguriță coajă rasă de portocală
- 1/2 linguriță coajă rasă de lămâie
- puțină zeamă de lămâie și de portocală
- 250 g roșii cherry
- ulei de măsline extravirgin
- oregano
Mod de preparare pentru rețetă de spaghete din legume multicolore cu sos de avocado
Legumele se clătesc bine, se curăță, după caz și se dau pe răzătoarea mandolină pentru a realiza franjuri de forma spaghetelor. La fel și 1/2 avocado. Se vor presăra cu sare și se vor stropi cu zeamă de lămâie și ulei de măsline, apoi se amestecă ușor, se acoperă și se lasă să-și degaje aromele.
Pentru sosul delicios de avocado, se prepară un sos pesto clasic, la care se adaugă pulpa de la un avocado. Se începe cu rumenirea semințele de pin într-o tigaie antiaderentă, pentru 1 minut.
Frunzele de busuioc se pisează bine într-un mojar, apoi se adaugă semințele de pin, cubulețe mici de avocado și se toarnă uleiul în fir subțire. Se mixează până se obține o pastă omogenă, al cărei gust se asezonează cu coajă rasă de lămâie și zeamă de lămâie. Se va adăuga, opțional și puțin usturoi pisat. La final se presară nucile măcinate.
Sosul pesto cu avocado se va așeza peste spaghetele de legume multicolore.
Roșiile cherry se taie în jumătăți, se presară sare peste ele și se stropesc cu ulei de măsline. Cu acestea se decorează spaghetele de legume multicolore, în timpul servirii.
Spor și poftă bună!