Pentru iubitori de paste, o rețetă simplă, rapidă, gustoasă și aromată: Paste cu sos pesto.
Ingrediente
- 250 g spaghete
- Pentru sosul pesto
- 10-12 frunze de busuioc
- 3 căţei de usturoi
- 5 g seminţe de pin
- 50 ml ulei de măsline
- 50 g parmezan ras
- sare
Mod de preparare paste cu sos pesto
Se fierb pastele în apă cu sare, după modul clasic, sau conform instrucțiunilor de pe pachet.
Între timp, se prepară sosul pesto.
Se prăjesc semințele de pin, ușor, în tigaia antiaderentă.
Frunzele de busuioc se trec prin blender, sau se pisează bine într-un mojar.
Se adaugă semințele de pin, apoi se toarnă uleiul în fir subțire și se mixează până se obține o pastă omogenă.
În același timp se adaugă și usturoiul, apoi parmezanul ras și se potrivește gustul sosului cu sare
Pastele fierte, se scurg și se amestecă imediat cu sosul pesto.
Dacă este cazul, se mai diluează cu puțină zeamă din care au fiert.
Se servesc calde, decorate cu parmezan și roșii cherry.