Antena

Rețetă de ruladă din carne de porc umplută cu ciuperci și dulceață de ardei iuți

Perfectă pentru platoul cu fripturi de la mesele festive, această rețetă de ruladă din carne de porc umplută cu ciuperci și dulceață de ardei iuți!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 30 Decembrie 2020, 13:16 | Actualizat: Joi, 14 Iulie 2022, 09:30
Ruladă din carne de porc umplută cu ciuperci și dulceață de ardei iuți
pexels

Friptura de porc este specifică sărbătorilor de iarnă, iar pentru masa de Revelion, vă invităm să preparați o delicioasă și spectaculoasă ruladă din carne de porc umplută cu ciuperci și dulceață de ardei iuți.

Dulceața de ardei iuți, preparată din toamnă și păstrată la borcan, dă o savoare deosebită umpluturii din această minunată ruladă.

Dar, dacă vă lipsește această dulceață, puteți pregăti instant un mix de ardei gras cu ardei iute și problema este parțial rezolvată.

Pe aceeași temă

Ingrediente pentru rețetă de ruladă din carne de porc umplută cu ciuperci și dulceață de ardei iuți:

Mod de preparare pentru rețetă de ruladă din carne de porc umplută cu ciuperci și dulceață de ardei iuți

Pregătim carnea pentru ruladă

Filetăm bine carnea de porc așa încât să obținem o foaie dreptunghiulară nu foarte groasă, pe care s-o putem rula frumos. Condimentăm carnea cu sare, piper, boia de ardei, cimbru, busuioc și rozmarin, o stropim cu vin și o lăsăm la odihnit coperită, pentru aproximativ o oră.

Pe aceeași temă

Pregătim umplutura de ciuperci cu dulceață de ardei iuți

Curățăm ciupercile de impurități, le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante umezite cu apă și le feliem grosier.

Recomandari A1

Curățăm ceapa, o tocăm și o punem la călit în puțin ulei. Adăugăm și usturoiul curățat și tocat rondele, iar când ceapa începe să se pătrundă și să-și schimbe culoarea, adăugăm ciupercile feliate. Le lăsăm să fiarbă până se evaporă lichidul lăsat de acestea, iar la final, adăugăm dulceața de ardei. Adăugăm și puțină sare și le lăsăm la răcit.

Când sunt bine răcite, adăugăm un ou și puțin cașcaval răzuit, precum și verdeața tocată. Adăugăm aceste ingrediente pentru a oferi umpluturii de ciuperci o punte de legătură între ingrediente.

Pe aceeași temă

Asamblăm și preparăm rulada din carne de porc

Scoatem foaia de carne de la marinat și o batem ușor cu ciocanul de șnițele. Întindem umplutura de ciuperci cu dulceață de ardei peste ea și o rulăm strâns, apoi o legăm cu ață de bucătărie și o sigilăm la tigaie, în puțin ulei încins.

Așezăm rulada într-o tavă de cuptor, sau un vas de yena, turnăm peste ea și uleiul din tigaie și o ceașcă de apă și o dăm la cuptor, acoperită, pentru o oră.

După acest interval, descoperim rulada, mai presărăm peste ea puține condimente și o mai lăsăm să se rumenească 20-30 de minute, având grijă să o întoarcem de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.

Lăsăm rulada din carne de porc umplută cu ciuperci și dulceață de ardei iuți să se tempereze pentru a o putea felia frumos.

Poftă bună!

Whatsapp LinkedIn
rulada de porc rulada de carne cu ciuperci dulceata de ardei iuti friptura de porc masa de revelion masa de anul nou
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Citește și
Star Matinal - Rețeta zilei! Chef Munti prepară ruladă de porc cu piure de păstârnac
Rețete pentru masa de Crăciun. Ruladă din carne cu cârnați de casă afumați
Reteta zilei: Rulada de porc umpluta cu verdeturi
Video recomandate
Video
Citește și