Rețetă de ștrudel cu caise. Cum prepari în casă aluatul de ștrudele.
Ștrudel cu caise, un desert simplu, de vară, gustos și foarte aromat, dar și foarte sănătos cu aluat preparat în casă.
Publicat: Marti, 09 Iulie 2019, 18:46 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:15Ștrudel cu caise, un desert simplu, de vară, gustos și foarte aromat, dar și foarte sănătos cu aluat preparat în casă.
Rețetă de ștrudel cu caise - Ingrediente
- Pentru aluat de ștrudel:
- 350 gr făină
- 200 ml apă rece
- 1 lingură oțet
- 5 linguri ulei
- 1 praf de sare
- Pentru uns:
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr făină
- Pentru umplutura de caise:
- 1 kg caise fără sâmburi
- 100 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 1 lingură amidon sau griș
- zahăr pudră pentru decor
Rețetă de ștrudel cu caise - Mod de preparare
Pentru aluat de ștrudel, se cerne făina într-un vas, se presară sare peste ea și se pun la mijlocul ei: uleiul, oțetul și apa rece. Se amestecă totul și se frământă un aluat compact și nu foarte ferm. Se întinde aluatul într-o foaie subțire, pe planșeta înfăinată.
200 gr unt moale, ținut la temperatura camerei se amestecă cu 125 gr făină, iar cu 2/3 din acest amestec se unge 2/3 din foaia de aluat.
Se întinde aluatul într-o foaie de 5 mm grosime și se unge 2/3 din foaie cu 2/3 din amestecul de unt și făină.
Se împachetează foaia de aluat în trei. Se aduce partea de 1/3 aluat neuns până lajumătatea aluatului uns, apoi se aduce deasupra, celălat capăt de aluat uns. Exact cum ați împacheta o coală de hârtie în trei.
Se unge 2/3 din aluatul împachetat cu restul de unt și făină și se împachetează în același mod.
Aluatul se acoperă cu folie și se dă la rece pentru aproximativ 2 ore, să se întărească untul din interior.
Caisele se amestecă cu cele două tipuri de zahăr și cu amidonul și se lasă așa până scoatem aluatul de la rece.
Se împarte aluatul în două părți care se întind pe masa înfăinată.
Se așază compoziția de caise la capetele foilor de aluat și se rulează. Se așază rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt. Se crestează aluatul deasupra, din loc în loc, cu grijă să nu se străpungă până la umplutură.
Se dă tava la cuptor pentru 35 de minute, sau până când aluatul este bine rumenit.
Deliciosul ștrudel cu caise se servește pudrat cu zahăr.
Citiți și rețeta Ștrudel cu mere și stafide!
Vedeți AICI, mai multe rețete cu caise!