Rețetă de vinete cu gust de vară: Salată de vinete cu sos de roșii și brânză
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune să încercăm o rețetă de vinete cu gust de vară, adică o delicioasă salată de vinete cu sos de roșii și brânză.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 07 Iulie 2020, 13:11 | Actualizat: Marti, 07 Iulie 2020, 13:35- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Respectând câțiva pași importanți și câteva sfaturi de la Vlăduț, salata de vinete, va avea un gust absolut deosebit, servită cu sos de roșii și brânză.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de vinete cu gust de vară: Salată de vinete cu sos de roșii și brânză:
- 1 kg vinete
- ulei
- ceapă
- sare și piper
- Pentru servit:
- roșii
- 1 cățel de usturoi
- ulei
- brânză
- pâine de casă
Rețetă de vinete cu gust de vară: Salată de vinete cu sos de roșii și brânză - Preparare
Mai întâi coacem vinetele pe o tablă, deasupra flăcării de la aragaz, de preferință. Este important și modul de coacerea al vinetelor, dacă dorim să obținem un gust optim cu puțină tentă de fum.
După coacere, curățăm vinetele sub jet de apă rece, pentru a nu le da timp să oxideze și să devină amărui.
Pe aceeași temăScurgem vinetele și le tocăm cu ajutorul tocătorului de lemn, pe un blat tot de lemn.
Vlăduț ne recomandă să avem grijă ca după coacere și curățare vinetele să nu intre în contact cu niciun obiect metalic pentru a nu oxida. Nici bolul de salată nu trebuie să fie metalic.
Amestecăm vinetele cu ulei, atât cât să devină cremoase, dar șă ne satisfacă și la gust. Nu trebuie să le înecăm în ulei.
Tocăm o ceapă fin și o adăugăm la salata de vinete. Nici cu ceapa nu trebuie să exagerăm. Cine dorește mai multă ceapă, își poate adăuga și ulterior.
Pentru servit salata de vinete, Vlăduț are un truc interesant, care va fi pe placul multora.
Din câteva roșii bine coapte, decojite și tocate mărunt, cu o ceapă mică și un cățel de usturoi, preparăm un sos scăzut în puțin ulei, sau ulei de măsline. Îl asezonăm cu sare, piper și câteva frunze de busuioc.
În acest sos de roșii vom înmuia feliile de pâine, prăjite în prealabil, vom răzui puțină brânză deasupra, apoi vom întinde salata de vinete. Mai punem alături și câteva felii proaspete de roșii și deliciul va fi maxim.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: