Reţetă simplă: Cum să prepari cea mai bună halva! Ai nevoie de puţine ingrediente şi e gata în doar câteva minute
Îţi mai aduci aminte de halvaua turcească? Iată o reţetă foarte simplă, pe care o faci în câteva minute, cu puţine ingrediente. Merită încercată!
Publicat: Luni, 24 Octombrie 2016, 02:17 | Actualizat: Miercuri, 02 Decembrie 2020, 20:14Îţi mai aduci aminte de halvaua turcească? Iată o reţetă foarte simplă, pe care o faci în câteva minute, cu puţine ingrediente. Merită încercată!
Ingrediente pentru rețeta de Halva:
110 g unt proaspat
5 linguri de faina
500 ml de apa
100 g zahar
1 sticluta esenta de vanilie
80 g cacao
O mana de nuci, alune, fistic (in functie de preferinte)
Mod de preparare pentru rețeta de Halva:
Se pune untul la topit, apoi se adauga faina si se amesteca pana devine maronie. Intre timp se fierbe siropul (apa cu zaharul si esenta de vanilie).
Dupa ce s-a legat, se adauga si cacao si se toarna siropul peste faina “prajita”, se amesteca bine pana devine cremoasa.
In functie de preferinta, se adauga nucile sau alunele pisate si se pune desertul intr-o tava. Se serveste rece.
Poftă bună!