Rețeta tradițională de cârnați de casă. Cum îi facem suculenți și gustoși
Rețeta tradițională de cârnați de casă pentru masa de Crăciun. Iată metodele prin care îi putem facem suculenți și gustoși. Oaspeții „se vor linge pe degete” după ce vor mânca din ei.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 22 Decembrie 2023, 15:13 | Actualizat: Vineri, 22 Decembrie 2023, 16:06Au rămas doar câteva zile până la Crăciun, iar pregătirile sunt în toi. Gospodinele au început deja să se gândească la preparatele delicioase cu care vor încânta papilele gustative ale oaspeților pe 25 decembrie.
Printre felurile tradiționale pe care românii le vor pune pe masa festivă sunt sarmalele, drobul, lebărul, jumările, toba, cozonacul și cârnații de casă. Acestea nu lipsesc din casele oamenilor în perioada sărbătorilor de iarnă.
Tot mai multe persoane au achiziționat din magazine carne de porc, chiar înainte de Crăciun. La sate, dar nu peste tot în România, se păstrează și în zilele noastre sacrificarea porcului. Este o tradiție de care încă se ține cont. Bărbații sunt cei care se ocupă de tăierea animalului în timp ce femeile au rolul de a împărți carnea pe categorii.
Pe aceeași temăTotodată, gospodinele trebuie să se gândească foarte bine la bucatele pe care urmează să le pregătească. În meniul lor este prezentă și rețeta tradițională de cârnați de casă. Acestea reușesc în fiecare an să impresioneze invitații de la masa de Crăciun cu acest preparat suculent și gustos.
Rețeta tradițională de cârnați de casă. Ingredientul secret care îi face să fie fragezi și plin de savoare
Rețeta tradiționala de cârnați de casă este una foarte simplă. Oricine poate să-i facă dacă cunoaște ingredientul secret ce le oferă savoare. Femeile apelează la acest preparat pentru a-i surprinde pe oaspeți de Crăciun.
Care sunt ingredientele pentru reteța tradiționala de cârnați de casă
Pentru a face cei mai fragezi și gustoși cârnați de casă este nevoie de următoarele ingrediente:
• 1 kg pulpă de porc;
• 1 kg poală (burta de porc);
• 30 g de sare;
• 6 g piper;
• 1 lingură boia dulce;
• 6 g cimbru;
• 1 căpățână de usturoi;
• 400 ml vin alb sec;
• 4 m de intestine de porc.
Cum se prepară rețeta tradițională de cârnați de casă
Este indicat ca pentru această rețetă tradițională de cârnați de casă să se folosească o cantitate egală de carne de porc (pulpă și burtă). Ingredientul secret al preparatului este de fapt fleica de porc, o carne dulce și fragedă care dă gust cârnaților, potrivit pofta-buna.com.
Primul pas pe care trebuie să-l facă gospodinele este de a tăia carnea în bucăți și de a o pune într-un bol pentru a-i adăuga condimente: vinul, usturoiul pisat, sarea și piperul. Se amestecă, iar vasul se acoperă cu folie ca mai apoi să fie lăsat într-un loc rece până a doua zi.
Pe aceeași temăEste recomandat ca amestecul făcut să stea în marinadă timp de 12 - 24 de ore. Apoi, carnea se scurge și se toată, urmând să se mai adauge peste ea cimbrul uscat și boia dulce. Se frământă cam 20 de minute amestecul până când obținem o compoziție omogenă.
De asemenea, un detaliu este foarte important atunci când trebuie să umplem cârnații. Pentru fiecare kg de care se calculează 1 metru de intestin de porc. Intestinele se spala bine cu apă călduță și se lasă în apă rece cu felii de lămâie sau portocală.
Ultimul pas este de a pune o mână de carne în mașina de tocat și de a lega intestinul la un capăt ca mai apoi să fie umplut.