Rețetă vin fiert. Cum să prepari cel mai bun vin fiert
Reteta vin fiert. Vinul fiert este bautura ideala a anotipului rece, mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. Iata cum se prepara cel mai bun vin fiert.
Publicat: Luni, 24 Decembrie 2018, 15:56 | Actualizat: Sambata, 21 Noiembrie 2020, 18:45Rețetă vin fiert. Vinul fiert este băutura ideală a anotipului rece, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Iată cum se prepară cel mai bun vin fiert.
Ingredinte pentru Rețetă vin fiert. Combinații de condimente pentru vin fiert:
- scortioara, cuișoare și coajă de portocală (coajă de portocală se adaugă la sfârșit)
- scorțișoară, coajă de portocale și câteva felii de mere
- scorțișoară, măr și anason
- scorțișoară, piper și cuișoare
- chili, piper boabe, suc și coajă de portocale (la această combinație, reduceți cantitatea de zahăr și adăugați doar foarte puțin chili, un vârf de cuțit)
Mod de preparare pentru rețeta de vin fiert:
Rețetă vin fiert. Secretele celui mai bun vin fiert: Lasă vinul într-o carafă cam jumătate de ora, să se „odihnească”, apoi pune-l al fiert, la foc mediu. În momentul în care începe să fiarbă (și nu înainte!) se adaugă zahăr tos, 2-3 linguri, în funcție de gust. Ai grijă să nu pui prea mult zahăr pentru că „dulceață” va acoperi aromă naturală a vinului.
Regulă de baza în prepararea unui vin fiert perfect este să adăugați după fierberea împreună cu zahărul și scorțișoară, întâi condimentele uscate și apoi fructele – cu doar 2-3 minute înainte de a-l lua de pe foc.