Rețete de post. Top 5 cele mai îndrăgite rețete de deserturi cu iz de copilărie pe care le putem prepara în post.
Pentru că și în post poftim adesea la ceva dulce, ne putem răsfăța cu o diversitate de deserturi destul de simplu de preparat și cu ingrediente la îndemâna tuturor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 09 Martie 2020, 15:59 | Actualizat: Miercuri, 09 Noiembrie 2022, 09:34Iată care sunt Top 5 cele mai îndrăgite rețete de deserturi cu iz de copilărie pe care le putem prepara în post:
Rețeta Salam de biscuiți cu nucă și rahat - Ingrediente:
- 500 gr biscuiți populari
- 100 gr zahăr
- 400 ml apă
- 1 lingură cacao
- 2 lingurițe esență de rom
- 100 gr miez de nucă
- 100 gr rahat multicolor
- 50 gr stafide aurii
- un praf de sare
- nucă de cocos pentru ornat
- ciocolată amăruie, de post
Vedeți AICI modul de preparare!
Rețeta Nuci umplute - Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 200 ml apă minerală
- 200 ml ulei
- 75 gr zahăr
- 650 gr făină
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1/2 plic praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță oțet de mere
- Pentru cremă:
- 150 ml apă
- 75 gr zahăr
- 2 lingurițe esență de rom
- 400 gr gem de caise
- 250 gr biscuiți simpli
- 100 gr miez de nucă
- 1 vârf cuțit sare
- Pentru ornat:
- zahăr pudră
Vedeți AICI modul de preparare!
Rețeta Plăcintă cu mere rase și gem de gutui - Ingrediente:
- Pentru foi:
- 250 ml ulei
- 250 ml apă minerală
- 5 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 750-800 gr faina
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru umplutură:
- 800 gr mere rase
- 400 gr gem de gutui
- 2 linguri griș
- 1 linguriță scorțișoară
- zahăr pudră pentru ornat
Recomandari A1
Vedeți AICI modul de preparare!
Rețeta Langoși cu gem și nuci - Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 350 ml apă
- 750 g făină
- 2 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 linguriță sare
- 25 g drojdie proaspătă
- Pentru umplutură:
- 200 g gem de prune
- 75 g nucă măcinată
- 1/2 linguriță scorțișoară
- În plus:
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră cu scorțișoară
Vedeți AICI Modul de preparare!
Rețeta Cornulețe de post cu gem de prune - Ingrediente:
- Pentru aluat de cornulețe, dospit:
- 600 gr făină
- 50 gr zahăr
- 7 gr drojdie uscată
- 100 ml ulei
- 200 ml băutură de soia
- 1 lingură oțet
- 1 praf de sare
- 2-3 lingurițe esență de vanilie
- Pentru umplutură:
- 800 gr gem de prune
- 1 linguriță scorțișoară, opțional