Rețeta Shrimp Wok. O combinație delicioasă de sosuri asiatice cu paste și fructe de mare!
Dacă sunteți fan mâncăruri asiatice, încercați rețeta Shrimp Wok, o combinație delicioasă de sosuri asiatice cu paste și fructe de mare!
Publicat: Marti, 30 Octombrie 2018, 21:37 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:41Dacă sunteți fan mâncăruri asiatice, încercați rețeta Shrimp Wok, o combinație delicioasă de sosuri asiatice cu paste și fructe de mare!
Ingrediente pentru rețeta Shrimp Wok
- 400 g creveți black tiger
- 100 ml sos de stridii (Oystersauce)
- 100 ml sos teriyaki
- 100 ml sos de soia
- 50 ml sos de pește
- 100 ml sake
- 300 g usturoi
- 300 g ceapă albă
- 300 g ardei gras, roșu
- 50 g peperoncini
- 300 g ciuperci
- 200 ml ulei floarea soarelui
- 6 ouă
- 200 g morcovi
- 200 g broccoli
- 200 g germeni de soia, mari
- 200 g varză albă
- 50 g ghimbir proaspăt
- 500 g spaghetti barilla Nr 5
- 50 g susan negru
- 50 g susan alb
- Microplante, mazăre
- Flori comestibile
Mod de preparare pentru rețeta Shrimp Wok
Spălăm bine legumele, le tocăm și curățăm creveții.
Punem apa cu sare la fiert și adăugăm spaghetele.
Punem wokul la încins cu ulei de floarea soarelui, și adaugăm ouăle care se prăjesc. Adăugăm creveții, și îi flambăm cu sake.
Apoi, adaugăm usturoiul, celelalte legume și ghimbirul.
Între timp, fierbem pastele, iar în momentul în care legumele sunt gătite 70% adăugăm peperoncini, spaghetele și sosul pe care l-am pregătit din legume, dar și germenii de soia.
Susanul se prăjește în tigaie și se adaugă deasupra preparatului, după ce l-am așezat în farfurie.