Tocinei de cartofi cu brânză telemea, pentru mic dejunuri savuroase și sățioase
Pentru că adesea ne întrebăm ce să mai pregătim pentru mic dejun și familia să mulțumim, rețeta Tocinei de cartofi cu brânză telemea, sigur ne poate inspira.
Publicat: Marti, 29 Ianuarie 2019, 09:13 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 18:42Pentru că adesea ne întrebăm ce să mai pregătim pentru mic dejun și familia să mulțumim, rețeta Tocinei de cartofi cu brânză telemea, sigur ne poate inspira.
Puteți opta și pentru rețeta de tortilla sau omletă spaniolă cu cartofi, sau pentru o delicioasă rețetă de omletă italienească.
Ce ne trebuie pentru rețeta Tocinei de cartofi cu brânză telemea.
- 3 cartofi mari
- 3 ouă
- 300 gr brânză telemea, sărată
- 3 linguri de făină
- frunze de busuioc verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
- piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare pentru rețeta Tocinei de cartofi cu brânză telemea
Se curăță cartofii, se spală, se dau pe răzătoarea mare și se scurg bine de zeamă. Se dă pe răzătoare și brânza telemea și se adaugă peste cartofi. Se adaugă busuiocul și pătrunjelul verde, tocate mărunt, un praf de piper, apoi ouăle și la final, făina.
Se pune ulei la încins într-o tigaie wok și cu o lingură, sau cu mâna umezită, se ia din compoziția de tocinei de cartofi cu brânză telemea și se scufundă în ulei. Se rumenesc bine pe ambele părți apoi se scot pe prosoape absorbante.
Se servesc delicioșii tocinei de cartofi cu brânză telemea, fie calzi, fie reci, cu legume, murături, iaurt, sau după preferințele fiecăruia.