Cea mai simplă, dar și gustoasă rețetă cu vinete! Vinete cu usturoi și verdeață, la cuptor.
Pentru iubitorii preparatelor cu vinete, cea mai simplă, dar și gustoasă rețetă: Vinete cu usturoi și verdeață, la cuptor.
Publicat: Marti, 23 Iulie 2019, 08:08 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:13Pentru iubitorii preparatelor cu vinete, cea mai simplă, dar și gustoasă rețetă: Vinete cu usturoi și verdeață, la cuptor.
Perfecte pentru un prânz simplu, sau o cină ușoară, pot fi servite cu smântână, iaurt, un Sos de brânzeturi, sau un delicios Sos de roșii.
Rețeta Vinete cu usturoi și verdeață, la cuptor - ingrediente
- 2 vinete, medii
- 4-5 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- pătrunjel verde
- busuioc verde
- cimbru, verde
- sare și piper
Rețeta Vinete cu usturoi și verdeață, la cuptor - Preparare
Se clătesc vinetele cu apă rece, se șterg și se secționează pe jumătate, transversal.
Se crestează miezul vinetelor cu un cuțit cu vârf ascuțit, sub formă de grilaje, apoi se presară cu sare și se lasă la odihnit 10-15 minute, să mai elimine din sucul amărui.
Între timp, se curăță usturoiul și se piseză ca pentru mujdei, cu puțină sare. Se adaugă și un praf de piper, uleiul de măsline, pătrunjel și frunze de busuioc, tocate mărunt. Va rezulta o emulsie cu care se ung vinetele pe deasupra și printre crestături.
Se așază vinetele cu usturoi și verdeață într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până când sunt pătrunse bine.
Un preparat simplu și delicios!