Chefi la cuțite, 14 martie 2021. Eugenia Pop Lee i-a uluit pe chefi. Cum a ajuns vedetă în Coreea, dintr-o pură întâmplare
Eugenia Pop Lee are 52 de ani, este din Reghin și a reușit să-i impresioneze pe jurați cu uluitoarea sa poveste de viață, în ediția 7 din sezonul 9 „Chefi la cuțite”.
Publicat: Duminica, 14 Martie 2021, 20:15 | Actualizat: Luni, 15 Martie 2021, 00:22- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Concurenta a stat de vorbă cu Gina Pistol și astfel am putut afla faptul că la vârsta de 25 de ani s-a căsătorit cu un bărbat corean, cu zece ani mai mare decât ea. Deși era logodită cu un neamț, aceasta a decis că își va găsi fericirea alături domnul Lee, pe care l-a cunoscut în Mangalia. Curajoasă, aceasta a făcut pasul cel mare și a plecat în Coreea, în ciuda imenselor diferențe de limbă și de cultură.
Eugenia Pop Lee, de la o simplă româncă la o vedetă în Coreea
Ca să-i impresioneze pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, Eugenia Pop Lee a decis să pregătească o rețetă „ca la soacra acasă”, adică o porție generoasă de Miyuk Gook, o supă de alge cu carne de vită, ce se poate face și cu fructe de mare.
Pe aceeași temăÎn timp ce s-a apucat de gătit, aceasta a explicat faptul că preparatul este unul cu o semnificație aparte. În Coreea, la aniversarea unei persoane nu este servit tort, ci această rețetă inedită. Așadar vorbim despre o mâncare festivă.
„Am lăsat mamă, tată, tot. Mi-am luat soțul și am plecat în țara dimineților calme, așa cum este numită Coreea. A fost foarte greu, mai ales cu limba și că stăteam cu soacra. Ei se așteptau să mă dau după regulile lor de cum am ajuns”, a mărturisit concurenta.
Eugenia Pop Lee la „Chefi la cuțite”
Am aflat că la soacra sa acasă, gătitul trebuia să se facă cât mai repede posibil. Și fiindcă mama soțului său era severă, femeia a plecat după trei luni de căsnicie la o prietenă româncă, stabilită și ea în Coreea. S-a angajat la o fabrică de piese video și TV și astfel a reușit să învețe și limba coreeană.
Pe aceeași temăEugenia Pop Lee a povestit că mereu reușea să iasă în evidență pentru că nu semăna localnicilor. Într-o seară, pe când se afla la un local cu prietena sa, un bărbat i-a propus să joace un rol într-o producție TV. Din 1997 și până când a revenit în România, concurenta a avut numeroase emisiuni televizate sau la radio.
„Am colindat țara cu camera după mine, eram reporter. Am filmat peste tot, am avut colțul meu special, săptămânal, într-o emisiune. Mergeam la cules de alge, la prins de pește, la pescuit scoici. Le munceam, le făceam, apoi le prezentam live în studio: Experiențele lui Jeni. Așa m-am apucat și de televiziune. Erau și emisiuni în engleză, dar cele mai multe în limba coreeană. Am refuzat mereu să vorbesc de rău România, fiindcă sunt mândră că sunt româncă. Am avut și probleme, în fine. Și, când am avut ocazia, m-am îmbrăcat în costum tradițional (...). Știau mulți că sunt Jeni din România. Cred că am avut o părticică de contribuție la a face România cunoscută acolo. Sunt neam de dac, dacă nu îmi iubeam soțul nu mergeam în ruptul capului acolo”, a mărturisit concurenta, emoți0onată și cu lacrimi în ochi.
Banda a mers și jurații au degustat extrem de atent preparatul doamnei, în ediția 7 din sezonul 9 „Chefi la cuțite”, de la Antena 1. Nu mică le-a fost surprinderea atunci când au aflat detalii despre concurentă.
„Soacra m-a primit cu mâncarea asta. Când am intrat în casă, toată lumea era minionă, mă simțeam ca Gulliver. Se uitau la mine ca la extratereștri. Am dormit pe jos, a trebuit să mă obișnuiesc. Mâncare a fost o problemă, am trecut pe orez. Am mâncat orez cât pentru tot neamul Pop. Totul era foarte iute. Mi-a fost foarte greu, spuneau că indiferent ce fac eu nu e bine. Nici în ziua de azi nu mă simt ca acasă acolo. M-am împăcat și cu soacra, eram regină, nu mai făceam nimic. A văzut soacra că am grijă de băiatul ei, de soțul adică, i-am luat și cele două fiice pe care le avea deja și le-am îndrăgit din prima”, a povestit românca, în cel mai savuros mod posibil.
Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au dorit să afle cât mai multe detalii și, povestire după povestire, aceștia s-au distrat pe cinste.
Pe aceeași temăPentru preparatul său, Eugenia Pop Lee a primit două cuțite și șansa de-a merge mai departe în competiție.
Urmărește clipul video de mai sus din ediția 7 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” ca să savurezi momentul.
Despre sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” de la Antena 1
La sezon nou, personaje noi se alătură echipei „Chefi la cuțite”. Speak este noul ajutor al Ginei Pistol, cel care va sta de vorbă cu susținătorii concurenților și le va afla poveștile. De asemenea, Speak va dezvălui în acest sezon tot ce se întâmplă în culise într-o serie de episode speciale, “Speak @ cuțite”, difuzate exclusiv pe a1.ro la finalul fiecărei ediții difuzate pe TV.
În sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu se vor întrece în numeroase bătălii culinare. Fiecare va recurge la diferite strategii pentru a ajunge cu un pas mai aproape de victorie, într-un show ce va ține publicul cu sufletul la gură. Concurenți de toate vârstele și din toate colțurile lumii, cu povești de viață suprinzătoare, vor încerca să demonstreze că merită să ajungă cât mai departe, în sezonul 9 al îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, de la Antena 1.
Emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9 este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.