Constantin Pocai are 49 de ani și în prezent, locuiește în Dorohoi. Concurentul le-a mărturisit juraților că are o experiență vastă în domeniul gastronomic, lucrând cu nume mari din bucătăriile lumii și i-a surprins cu poveștile sale. În ediția 15 din 7 aprilie 2025 din d ela Chefi la cuțite sezonul 15, bărbatul în vârstă de 49 de ani a pregătit un fel de mâncare franțuzesc: Coq au vin. Acesta, însă, nu s-a ridicat la nivelul anilor de experiență pe care îi are în bucătărie, iar jurații nu au fost atât de siguri că vorbește serios.
„Eu dacă fac o donație de sânge, jumătate din cantitate e legată de bucătărie. M-am întors în România, pentru că în Franța, începusem să bag panică în bucătarii bătrâni, în Lyon. Sunt persoana care dacă mă închizi 48 de ore într-o bucătărie, nu e nevoie să ies. Scot niste idei care nu există pe piață. Bucătăria e a opta minune a lumii”, a declarat Constantin Pocai la testimoniale.
Juraților nu le-a venit să creadă ce au găsit în farfuria lui Constantin Pocai de la Chefi la cuțite, sezonul 15, ediția 13 din 7 aprilie 2025
Chiar dacă inițial credeau că degustă un pui de țară, după primele guri, jurații Chefi la cuțite și-au dat seama că este vorba despre prepatatul franțuzesc. „Chiar e coq au vin, dar e cam crud mi se pare mie”, a spus chef Alexandru Sautner.
„Trebuie mâncat cu mâna, nu merge cu furculița”, a adăugat și chef Richard Abou Zaki.
Odată ajuns în fața celor patru jurați, Constantin Pocai și-a spus poveste de viață. Acesta a dezvăluit că a locuit în Franța, acolo unde a lucrat cu nume mari din industria gastronimică, însă acum s-a întors în țară și nu își găsește locul.
„Trebuia să fie un coq au vin, deja voiam să plec. Am zis că nu are niciun rost să rămân că e catastrofă”, a spus dezamăgit concurentul, imediat ce a intrat în platou la Chefi la cuțite, sezonul 15 ediția 15 din 7 aprilie 2025.
Ulterior, concurentul Chefi la cuțite, sezonul 15 a povestit care a fost parcursul său profesional până în prezent.
„Am ajuns în orașul Lyon. În capitala mondială a gastronomiei, am lucrat un cu un mare chef (...) Intru în sevraj dacă nu fac bucătărie. Am muncit în prefectura orașului 14 ore și ca să nu mă duc acasă m-am culcat sub masă, îmbrăcat.
Am avut o ofertă, într-o singură zi, într-un restaurant de 5 stele, în bucătăria de protocol a Prefecturii. Am avut ocazia să stau langă Macron, Bill Gates”, a mai povestit Constantin. Curios, chef Richard Abou Zaki a vrut să afle cu ce i-a servit pe aceștia, însă răspunsul concurentului l-a surprins.
„Nu se fac meniuri speciale. Se dă ce este în frigider”, a răspuns acesta.
„Știi care e chestia? L-am servit și noi pe Macron, dar noi nu i-am dat ce a rămas din ziua anterioară. Dar eu l-am văzut pe el că s-a strâmbat un pic când i-am dat d-asta cu 3 stele”, a mai spus ironic juratul Chefi la cuțite.
„Dacă vă spun că Macron mănâncă hot dog și kebap în Elysee nu mă credeți”, a mai adăugat bucătarul. „Cunosc cam începând de la președintele maeștrilor bucătari francezi până la președintele Academiei Naționale de Fructe și Legume din Paris, unde sunt membru la ora actuală”, a mai dezvăluit concurentul întrebat de unde știe toate aceste detalii.
Cu toate acestea, în prezent lucrează la o mănăstire. Iar pentru preparatul gătit la Chefi la cuțite, acesta nu a primit niciun cuțit, pentru că jurații nu au reușit să găsească nimic din experiența sa în farfurie.
„Zice că are ditamai CV-ul, dar face cartofi prăjiți și ciorbă de cartofi. Cred că nu a lucrat în viața lui într-un restaurant”, au comentat chefii apoi.
Ești o persoană creativă și îți place să răspunzi provocărilor? Vlad Cazino te invită să învârți roata magică a ingredientelor nebune și să creezi cea mai trăznită rețetă posibilă. Învârte roata, descoperă ingredientul surpriză cu care va trebui să creezi o rețetă cu un nume cât mai creativ. Săptămânal, cele mai inventive rețete vor fi premiate cu vouchere în valoare de 250 de lei, iar la final cu marele premiu: un voucher de 1.500 lei. Înscrie-te la concurs pe https://roataretetelor.a1.ro/.