Rețeta de supă de ceapă a lui chef Florin Dumitrescu. Secretul juratului Chefi la cuțite care oferă gust preparatului
Chef Florin Dumitrescu a scos la iveală rețeta de supă de ceapă cu care a reușit să câștige amuleta în ediția 15 din sezonul 11 Chefi la cuțite. Iată cum se prepară și care este secretul juratului.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 27 Aprilie 2023, 11:00 | Actualizat: Joi, 25 Mai 2023, 09:37- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Supa de ceapă este o rețetă franțuzească pe care chef Florin Dumitrescu a pregătit-o la jocul de amuletă din ediția 15 a sezonului 11 Chefi la cuțite. Preparatul său a fost jurizat de Adriana Trandafir, care l-a desemnat câștigătorul luptei.
Juratul show-ului culinar a impresionat-o pe actriță cu supa de ceapă, motiv pentru care aceasta nu s-a putut abține și i-a cerut imediat rețeta. Preparatul a încântat papilele gustative ale degustătorului, iar laudele nu au întârziat să apară.
Pe aceeași temăMai mult decât atât, chef Florin Dumitrescu a trezit curiozitatea telespectatorilor. Puțini sunt cei care au mâncat până acum supă de ceapă, însă juratul Chefi la cuțite a avut grijă să împărtășească cu toată lumea rețeta franțuzească.
Rețeta de supă de ceapă a lui chef Florin Dumitrescu: Ingrediente și mod de preparare pas cu pas
Supă de ceapă este un preparat gustos și ușor de făcut. Rețeta franțuzească ar putea impresiona pe orice și este potrivită la o masă în familie. De asemenea, iubitorii de gusturi tari și inconfundabile vor adora această rețetă a lui chef Florin Dumitrescu.
Pe aceeași temăIngrediente rețetă supă de ceapă chef Florin Dumitrescu
Iată care sunt ingredientele pentru rețeta de supă de ceapă a lui chef Florin Dumitrescu. Juratul a scos la iveală care este secretul ce dă gust preparatului.
• Pui;
• Ceapă;
• Morcov;
• Țelină;
• Ulei de măsline sau ulei de floare;
• Pătrunjel;
• Sare;
• Vin alb;
• Apă;
• Coljile de la legume (ceapă, morcovi, țelină);
• 50 gr unt;
• Cimbru proaspăt;
• 2 linguri de zahăr;
• Coniac;
• Brânză Gruyère;
• Crutoane.
Mod de preparare supă de ceapă chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu a scos la iveală secretul rețetei de supă de ceapă. Juratul Chefi la cuțite a dezvăluit că pentru acest preparat nu trebuie să facem risipă de alimente. Astfel, se folosesc chiar și cojile legumelor.
Pentru început, se realizează stocul cu ajutorul rămășițelor de pui (spatele, piele și cioturile de la aripioare) și cojilor de legume (ceapă, morcovi și țelină). Se curăță legumele, iar cojile lor se pun într-o oală pe foc după ce a fost adăugat uleiul de măsline sau de floarea soarelui. Acestea vor fi rumenite înainte să fiarbă. Chef Florin Dumitrescu mai adaugă sare și tulpina legăturii de pătrunjel în stoc. Apoi, se adaugă un strop de vin alb și apă rece cât să umple oala.
Pe aceeași temăUrmătorul pas este tocatul cepei. Se pune 50 gr unt gras într-o oală pe foc, puțin ulei de măsline, cimbru proaspăt și apoi se adaugă ceapa. Între timp, juratul Chefi la cuțite a mai pus sare, două linguri de zahăr când ceapa a început să se înmoaie.
Se adaugă coniacul pe care îl flambăm, după ce luăm oala de pe foc. Amestecăm bine și lăsam alcoolul să se evapore ca mai apoi să punem vin alb. Spre final se adaugă stocul strecurat peste ceapă și se lasă să fiarbă 45 de minute sau o oră.
Când supa de ceapă este gata se dă prin răzuitoare brânza Gruyère si este pusă peste pâinea sau crutoanele din bol. Aceasta se mai lasă la gratinat în cuptor timp de câteva minute, iar preparatul este gata.