- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Câte gospodării, tot atâtea rețete de salată de boeuf. Deși toate au la bază maioneza și câteva legume nelipsite, gospodinele dezbat intens ingredientele pentru un acest aperitiv delicios. Fie că are cane sau nu, fie că are mazăre sau nu, preparatul care a ajuns la noi pe filieră rusească este nelipsit de pe mesele românilor de sărbători.
Chef Florin Dumitrescu a pus capăt dezbaterilor și a dezvălui care este rețeta sa de salată de boeuf, ingrediente și mod de preparare.
Citește și: Kartoffelsalat. Rețetă de salată nemțească din cartofi cu bacon
Rețetă de salată de boeuf Chef Florin Dumitrescu. Cum faci o salată de boeuf delicioasă după rețeta celebrului bucătar
Juratul Chefi la Cuțite a împărtășit cu internauții rețeta de salată de boeuf dar și ingredientul secret pe care îl folosește, cu ajutorul căruia face salata atât de bună.
Citește și: Salată Coleslaw. Salată de varză cu dressing cremos
Ingrediente Rețetă de salata de boeuf chef Florin Dumitrescu
Potrivit celebrului bucătar aveți nevoie de:
- 4 ouă
- 300g de pulpă de vită fiartă
- 300 g de cartofi fierți
- 150 g de morcovi fierți
- 80 g de mazăre fiartă
- 80 g de gogoșari murați
- 80 g de castraveți murați
- 400 ml de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de muștar
- 1 lămâie
Citește și: Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul
Mod de preparare salată de boeuf chef Florin Dumitrescu
Potrivit indicațiilor sare, carnea se pune la fiert întreagă într-o oală de mărimea potrivită. După ce a fiert se scoate din oală și se lasă la răcit. Se pun apoi legumele la fiert întregi. După ce au fiert se scot din oală, se lasă la răcit și se taie apoi cubulețe de aceeași dimensiune.
Pentru maioneză: La cantitatea aceasta, se prepară maioneza de casă din 2 ouă care se lasă la frigider până la momentul finalizării rețetei.
Citește și: Tort sandvici aperitiv – Smörgåstårta. Rețetă tradițională suedeză
Se taie carnea în cubulețe de aceeași dimensiune cu legumele.
Se amestecă toate ingredientele și se așează salata pe un platou sau într-un bol care de poate decora conform dorințelor familiei.
Deși rețeta pare simplă, abia aici intervine detaliul care îi oferă salatei sale de boeuf gustul delicios. Deși mulți ar crede că totul stă în gustul maionezei, Chef Florin Dumitrescu spune că gospodinele trebuie să acorde o atenție deosebită legumelor.
Citește și: Prăjitura Mălai dulce. Rețetă de prăjitură delicioasă cu mălai în aluat
Astfel, secretul lui constă în amestecarea ingredientelor și ordinea în care este făcut acest proces. El a dezvălui că pentru o salată de boeuf apetisantă fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, primele fiind murăturile, pentru o savoare acrișoară.
De asemenea, el mai oferă un sfat important: toate ingredientele pentru salata de boeuf trebuie să fie reci atunci când se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziția se va înmuia și se va strica.