Roata rețetelor. Ce este și cum se prepară feniculul. Rețeta inedită de fenicul pane cu sos de iaurt pe care cei mici o vor adora
Bulbul, tulpinile și frunzele de fenicul au o savoare deosebită, ele fiind întâlnite în lista de ingrediente pentru tot felul de preparate gătite sau salate. În funcție de partea plantei care este folosită, feniculul este utilizat ca legumă, dar și drept condiment.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 18 Decembrie 2024, 12:06 | Actualizat: Miercuri, 18 Decembrie 2024, 12:36Dacă vrei să pregătești o rețetă care nu include decât bulbul, poți păstra tulpinile feniculului la congelator, pentru supă, sau le poți adăuga rapid într-o salată. Frunzele de fenicul pot fi utilizate întregi, ca ornament, dar pot fi, de asemenea, tocate și adăugate în preparate coapte, prăjite, supe sau salate.
Feniculul este crocant, iar pentru a te bucura de textura sa este bine să nu pregătești salata cu mult timp înainte de a o consuma. Dacă totuși l-ai mărunțit deja, îl poți păstra într-un bol de apă cu gheață timp de maximum o oră.
Crud sau gătit, bulbul de fenicul are un gust dulceag, dar și o savoare delicată de anason care nu se simte puternic în preparatele în care este folosit, ci, mai degrabă, le îmbogățește aroma. Datorită gustului său, feniculul merge de minune cu mâncăruri care includ pește sau fructe de mare.
Pe aceeași temăRețeta pas cu pas de fenicul pane cu sos de iaurt
Pentru această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 bucăți fenicul
- 2 ouă
- 100 g făină albă de grâu
- 100 g pesmet
- 100 g ulei de floarea-soarelui
- 100 ml iaurt
- usturoi granulat după gust
- pătrunjel după gust
- 1 bucată morcov
- sare iodata fină după gust
Mod de preparare
Se spală bulbii de fenicul, li se taie tulpinile, apoi se taie în două și li se elimină partea de la bază.
Jumătățile de fenicul pot fi tăiate în bucăți mai mici, având grijă ca foile să nu se separe. În farfurii separate se pun făina, pesmetul și ouăle bătute cu sare.
Între timp, se pune uleiul la încins în tigaie, iar bucățile de fenicul se dau pe rând prin făină, ouă și pesmet. Bucățile se pun la prăjit și se întorc pe cealaltă parte când încep să prindă culoare. Când sunt gata se scot pe un șervet gros de hârtie astfel încât să se elimine excesul de ulei, potrivit bucataria.lidl.ro.
În ceea ce privește sosul, se pregătește din iaurt amestecat cu usturoi și morcov dat pe răzătoare. Sosul se condimentează cu sare după gust și se presară deasupra lui pătrunjel uscat sau proaspăt. Feniculul pane se servește înmuiat în sos de iaurt. Poftă bună!
„Roata rețetelor” este o serie de articole susținută de Vlad Casino. Dacă și ție îți place să folosești ingrediente inedite în bucătărie, INTRĂ AICI și propune-ne o rețetă cu ingredientul ales de roată.