Antena

Hello Chef, sezon 2, episod 11. Rețeta de salam de biscuiți à la Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Hello Chef sezon 2 continuă, iar Chef Roxana Blenche a intrat din nou în bucătărie pentru a impresiona publicul cu preparate delicioase și spectaculoase, realizate din ingrediente fresh și de înaltă calitate, selecționate cu grijă din oferta variată Kaufland.

Publicat: Duminica, 07 Noiembrie 2021, 12:05 | Actualizat: Duminica, 28 Noiembrie 2021, 15:06
Galerie de imagini
Hello Chef, sezon 2, episod 11. Rețeta de salam de biscuiți à la Chef Roxana Blenche
Antena 1

Chef Roxana Blenche a fost din nou maestru în bucătărie într-un nou episod Hello Chef. În cea de-a 11-a ediție din 7 noiembrie 2021, Chef Roxana Blenche a avut-o alături de ea pe Oana Moșneagu, din serialul Adela, care interpretează rolul Andreei.

Pe aceeași temă

Oana Moșneagu, invitată specială în episodul 11, sezon 2, al show-ului Hello Chef

Dacă ai și tu nevoie de inspirație și ești în căutarea unor produse de calitate, la prețuri mici, nu ezita să intri pe Kaufland.ro. Te poți bucura de cele mai noi și variate oferte, iar de la Hello Chef poți găsi inspirația necesară pentru prepararea unor super-feluri.

Alături de Roxana Blenche și de invitata ei specială, în ediția a 11-a din 7 noiembrie 2021, a fost prezentă, ca de obicei, și Iuliana Dabija, tehnicianul nutriționist al emisiunii Hello Chef, care a asistat din spate la tot procesul de preparare a mâncărurilor. Din nou, ea s-a asigurat că atât invitații, cât și publicul au parte de informații utile și corecte cu privire la beneficiile ingredientelor folosite.

În acest episod, la prepararea desertului, Oana Moșneagu nu a avut voie să spună cuvântul „biscuiți”, iar Roxanei Blenche i s-a „interzis” să pronunțe cuvântul „unt”. Scorul a început, desigur, de la 0 - 0.

Rețeta de salam de biscuiți à la Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Iată ingredientele pentru acest desert.

Salam de biscuiți - Ingrediente necesare

Salam de biscuiți - Mod de preparare

Recomandari A1

Pentru început, jumătate din cantitatea de biscuiți și jumătate din cantitatea de nucă sunt pisate. Ele se omogenizează apoi, iar peste, aruncați câteva stafide.

„Îmi plac mult stafidele, dar nu așa, de sine stătătoare, în general, îmi plac în plăcinte, în prăjituri”, a spus invitata ediției 11 Hello Chef, Oana Moșneagu.

Între timp, Chef Roxana Blenche a oferit un sfat util pentu această rețetă: „Eu recomand ca stafidele, pentru salamul de biscuiți, să le lăsați în rom. În rom, în băutura alcoolică, dacă nu dați copiilor. Dacă le dați, în esența de rom. Să le lăsați așa undeva la două, trei ore”.

Peste amestecul de biscuiți pisați, nucă și stafide, adăugați și jumătate din cantitatea de fulgi de cocos, câteva linguri de cacao și niște zest de lămâie.

Ghimbirul este curățat și tăiat în bucăți mici-mici.

Oana Moșneagu s-a apucat de frământat aluatul pentru biscuți, după ce Blenchef a adăugat și untul. Între timp, Iuliana Dabija a venit și ea cu toate informațiile utile.

"Din nuca de cocos, de multe ori consumăm apa. Când o consumăm, în general, ea trebuie să fie cât mai transparentă. Dacă e mai roșiatică, așa, înseamnă că e cumva trecută", a spus Iuliana Dabija, tehnicianul nutriționist al emisiunii Hello Chef.

Cine vrea să fie chef la el acasă, toate ingredientele folosite în emisiune pot fi găsite în magazinele Kaufland. Iar dacă nu ai timp, Kaufland le livrează la tine acasă.

Câteva bucăți mai mari de biscuiți sunt aruncate și ele în aluat, pentru textură.

Apoi, aluatul este rulat sub forma unor bile, pe care le tăvăliți prin fulgi de cocos.

Sosul pentru acest salam de biscuiți se prepară din lapte de cocos și ciocolata albă.

Platingul arată excepțional, ca de fiecare dată, și ușor de realizat.

„Punem la bază sosul, așa, acum pun căpșune, iau și puțină ciocolată albă și o fac fin, fin, fin, fin”, a spus Blenche.

„Atât de fin! Cred că doar tu poți să tai atât de fin”, a lăudat-o Oana Moșneagu. „Doamne, cum arată!”.

Pentru că a pierdut jocul, Oana a fost pusă să stea într-un picior, cu un măr pe cap, în timp ce a mâncat ananas cu pește.

Oricine poate încerca acasă rețeta propusă de Chef Blenche. Cu puțină practică în bucătărie și urmând sfaturile Roxanei Blenche sau rețetele oferite pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.

Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 13:30, la Antena 1

În fiecare duminică, de la 13:30, Antena 1 le aduce pasionaților de gătit și bucătărie un nou cooking show pe gustul lor: Hello Chef. Gazda emisiunii este nimeni alta decât Roxana Blenche, pe care publicul a avut șansa să o cunoască și să o susțină la Chefi la Cuțite.

Cum pandemia a schimbat foarte mult obiceiurile alimentare ale oamenilor, aducându-i să petreacă mult mai mult timp în bucătărie, Hello Chef vine în întâmpinarea acestora cu reţete delicioase, discuţii savuroase şi ponturi pentru impresionat invitaţii la masă.

Ce iese când se întâlnesc un bucătar, o celebritate gurmandă şi un medic pasionat de nutriţie, telespectatorii pot afla urmărind Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 13:30, la Antena 1.

Whatsapp LinkedIn
hello chef sezon 2 episod 11 oana mosneagu
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Descoperă acțiunea, suspansul și drama din serialul Hidden Assets. Sezoanele 1 & 2 sunt disponibile în AntenaPLAY!
Stirile zilei Filmul sinuciderii adolescenţilor din Tulcea, care ar fi avut o relaţie interzisă
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care au toate șansele să atragă sufletul pereche în 2025. Vezi dacă te afli printre acești nativi Catine.ro
Actrița Ebru Ozkan din serialul Furtună pe Bosfor lucrează la un nou proiect. În ce nouă producție va putea fi... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Evadare din România comunistă: cazul celor cinci ingineri care au navigat cu o barcă pescărească din Tulcea... Libertatea.ro
Efectul nedorit al organizării alegerilor prezidențiale în lunile mai-iunie. “Cred cǎ n-am... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cel mai PROST ÎMBRĂCATE vedete la Golden Globes 2025! Cine a dezamăgit anul acesta cu ținutele purtate la eveniment Elle
Bănel Nicoliță, surprins de ziua lui de naștere! Cine l-a așteptat acasă, la miezul nopții Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Choux à la crème cu caramel sărat. Un desert delicat și elegant HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Cât de rapidă e gravitația, de fapt. Răspunsul experților useit
Horoscopul zilei de 9 ianuarie 2025. Racii au parte de o surpriză. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
De la Uniunea Europeană, pentru Ceaușescu, 5 miliarde de euro: De ce sunt inutile modernizările Drumurilor... Jurnalul
Rugăciunea mamei pentru copii - Cea mai puternică binecuvântare Kudika
Secretul pentru cea mai bună supă de pui. Ce să adaugi în ea la final pentru un gust desăvârșit, va ieși mult... Playtech
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia Redactia.ro
Romeo şi Julieta moderni. Doi adolescenţi din Tulcea s-ar fi sinucis din dragoste: părinţii nu erau de acord cu... Observator
Remedii naturale pentru răceală. Cum poți combate efectele dăunătoare ale frigului MediCOOL
Rețetă de cremă cu mascarpone pentru eclere. Ce mai poți adăuga ca să iasă delicioasă HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Accuweather anunță 4 zile de NINSORI în acest oraș din România și temperaturi de până la -10°C, în ianuarie... Gandul
Orașul din România în care va ninge 4 zile fără oprire, potrivit meteorologilor Accuweather CanCan
Cum să fii un model pentru copiii tăi: lecții importante despre respect și responsabilitate DeParinti
Fiul lui John Lennon a mărturisit că nu a făcut niciodată parte din „cercul apropiat” al trupei Beatles:... ZUTV
De ce nu mâncăm ouă de curcă. Motivul pentru care nu se găsesc în magazine UseIT
Sirop de lămâie cu ghimbir și turmeric. O combinație revigorantă și aromată Hello Taste