Antena

Rețeta poale-n brâu by chef Roxana Blenche. Trucul bucătarului pentru a frământa și dospi aluatul foarte rapid

În cea mai recentă ediție Hello Chef, Roxana Blenche a preparat poale-n brâu, ajutată de robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 15 Octombrie 2024, 11:17 | Actualizat: Marti, 15 Octombrie 2024, 16:43
Galerie de imagini
În cea mai recentă ediție Hello Chef, Roxana Blenche a preparat poale-n brâu, ajutată de robotul de bucătărie Chef Patissier de la Kenwood.
Antena

Descoperă în rândurile de mai jos cum a pregătit pas cu pas desertul delicios și ce secrete a aplicat pentru un plus de savoare.

Rețetă poale-n brâu a lui chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Poale-n brâu este un desert tradițional românesc, specific zonei Moldovei, sub forma unor plăcinte umplute cu brânză dulce și aromate cu vanilie și coajă de lămâie. Aluatul este fraged și pufos, iar umplutura cremoasă, făcând din acest desert unul extrem de apreciat. Pentru rețeta de poale-n brâu ai nevoie de următoarele ingrediente:

La Hello Chef, Roxana Blenche a avut un ajutor de nădejde în bucătărie, care a scurtat timpul de gătire: robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood.

Acesta dispune de un motor impresionant de 1400 W, suficient de puternic pentru a face față chiar și celor mai dense aluaturi sau compoziții.

Cu această putere, poate frământa aluat pentru pâine, mixa albușuri sau chiar amesteca ingrediente pentru prăjituri complexe. Chef Blenche l-a folosit pentru a frământa și dospi aluatul pentru poale-n brâu și a scurta astfel timpul de preparare.

Pe aceeași temă

Cum a preparat chef Roxana Blenche poale-n brâu

”Hai că încep și eu cu brânzoaicele, că așa se zice la noi. Punem 1 kilogram de făină. Între timp luăm laptele și îl punem la încălzit, dar trebuie să fie călduț, nu fierbinte pentru că ar distruge drojdia.”, a spus chef Roxana Blenche la Hello Chef.

Cheful a activat drojdia cu o lingură de zahăr, una de făină și a adăugat lapte cald peste: ”Amestecăm bine bine”. În robotul de bucătărie Chef Patissier de la Kenwood, Bleche a adăugat și lapte peste kilogramul de făină.

Recomandari A1

Între timp, a topit 100 grame de unt. Aluatul a fost frământat de Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood, iar când acesta a terminat, Chef Roxana Blenche a scos cârligul și a setat funcția de încălzire pentru a dospi aluatul mai repede, economisind timp prețios.

După ce aluatul a dospit, se întinde pe o suprafață ușor înfăinată, formând o foaie de aproximativ 5 mm grosime. Trebuie tăiat în pătrate de 10x10 cm, iar în mijlocul fiecăruia se adaugă o lingură de umplutură de brânză.

În continuare, ridică marginile fiecărui pătrat și pliază-le spre centru, lipind bine colțurile pentru a închide plăcinta în formă de plic. Apoi așază plăcintele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la dospit încă 15-20 de minute.

După aceea, înainte de a le introduce în cuptor, unge plăcintele cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte pentru o culoare aurie frumoasă.

Cuptorul trebuie preîncălzit la 180°C, iar poalele-n brâu lăsate la copt timp de aproximativ 25-30 de minute, până devin aurii și frumos rumenite.

După ce s-au răcit puțin, poți pudra plăcintele cu zahăr pudră și le poți servi. Poftă bună!

Pe aceeași temă

Despre robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood

Robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood este un aparat de bucătărie de înaltă performanță, proiectat special pentru pasionații de patiserie și cofetărie, dar și pentru cei care își doresc un ajutor versatil în bucătărie. Este echipat cu funcții avansate, un motor puternic și accesorii multiple, făcându-l un aliat excelent pentru prepararea diverselor rețete complexe.

Unul dintre punctele forte ale acestui robot este că include două boluri din inox: unul de 7 litri în care poți topi sau încălzi ingredientele și unul mai mic, de 5 litri, pentru a putea prepara mai multe rețete în paralel.

Funcția de încălzire integrată îți permite să ajustezi temperatura în bol între 20°C și 60°C, ceea ce este ideal pentru dospit aluaturi, topit ciocolata sau prepararea aluatului de choux.

Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood poate să frământe aluat, să bată frișcă, să prepare bezea sau să mixeze diverse creme și mousse-uri la un nivel profesional.

În plus, robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL are cântar integrat EasyWeigh™, care îți permite să cântărești ingredientele direct în bol sau chiar în alte accesorii ale robotului, ceea ce elimină necesitatea unui cântar suplimentar și ușurează procesul de gătit.

Whatsapp LinkedIn
chef patissier kenwood reteta
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Situații-limită și investigații periculoase în sezonul 2 Hidden Assets. Vezi acțiunea în AntenaPLAY!
Stirile zilei Cât a cheltuit o turistă pe un cârnat, trei mici, jumări şi cartofi la Târgul de Crăciun din Craiova
Citește și
Rețeta de lava cake pregătită de chef Roxana Blenche. Secretul bucătarului pentru o cremă extrem de fină
Cum a pregătit chef Roxana Blenche tort mușuroi cu ajutorul robotului Kenwood: „Este mâna mea dreaptă...
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii norocoase în ziua de 14 decembrie 2024. Doi nativi vor avea parte de reușite Catine.ro
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
O tânără care face curățenie în casele din Elveția a dezvăluit cât câștigă în fiecare lună: „Mai mult... Libertatea.ro
România în Schengen. Ce se schimbă pentru români de la 1 ianuarie 2025: „Potențialul va fi... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Cătălin Cazacu, primele declarații despre noua iubită! Ce apreciază la femeia de care s-a îndrăgostit:... Spynews.ro
Și-a făcut Klaus Iohannis operație estetică la față? Ce spun medicii esteticieni despre intervenție BZI
Cum se gătește acasă la Călin Georgescu? „Mâncarea este o relație autentică cu Dumnezeu!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci HelloTaste.ro
Cum arată apartamentele de 40 de milioane de dolari ale lui Bashar al-Assad de la Moscova Antena3.ro
Un șofer Cybertruck care s-a dat mare cu mașina lui a avut parte de o surpriză neplăcută. Ce s-a întâmplat... useit
Horoscopul zilei de 14 decembrie 2024. Peștii se relaxează. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop săptămânal, 16-22 decembrie 2024. Taurii își stabilesc obiective. Gemenii sunt răbdători. Balanțele... Jurnalul
Scapă de herpes în câteva ore - Tratament rapid și eficient Kudika
Fiica Loredanei Groza, apariție de senzație pe podium. Cum arată Elena Boncea la 26 de ani Playtech
Ce e bine să ai pe masă AZI de Sfântul Spiridon pentru a avea parte de prosperitate și sănătate Redactia.ro
Curier bătut cu bestialitate de doi indivizi în Cluj-Napoca, sub ochii trecătorilor. Scenele şocante au fost filmate Observator
Cât de dăunător este frecatul la ochi. Când cauzează expunerea la curentul de aer rece inflamarea ochilor MediCOOL
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Fenomene meteo ciudate în București de Crăciun, potrivit meteorologilor EaseWeather Gandul
Alexia Eram se răzbună cum știe mai bine. Sărutări pasionale pe stradă cu noul iubit CanCan
Rolul unei mătuși în viața nepoților săi. De ce este considerată importantă prezența ei, potrivit... DeParinti
Taylor Swift și-a încheiat turneul „Eras Tour”. Cântăreața este „epuizată, dar evident foarte, foarte... ZUTV
Dacă faci așa ceva, poți să îți pierzi accesul pe contul Facebook. Ce greșeli trebuie să eviți UseIT
Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post Hello Taste