Reteta cu cirese pentru luna lui ciresar
A inceput luna lui ciresar si putem incepe sa ne bucuram de fructele de sezon. Iar dintre ele, foarte populare sunt ciresele: carnoase si aromate, numai bune de mancat proaspete sau intr-o prajitura.
Publicat: Vineri, 04 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:55Ingrediente: 250 ml lapte dulce, 250 ml smantana dulce, 300 g cirese, 90 g zahar tos, doua pliculete zahar vanilinat, 5 g gelatina, 200 ml frisca, o jumatate de lingurita cu scortisoara, o floare de cuisoare, un sfert de lingurita cu sare, o lingurita cu menta tocata.
Preparare: Gelatina se pune la inmuiat in putin lapte rece, apoi se dizolva la bain-marie. Separat se fierbe laptele dulce ramas cu smantana dulce, sarea si zaharul tos.
Cand a dat in fiert se adauga gelatina dizolvata, se ia de pe foc si se amesteca. Ciresele se spala, se curata de samburi, se pun intr-un bol si se paseaza.
Piureul obtinut se toarna peste ingredientele din oala, se adauga scortisoara, zaharul vanilinat, menta tocata si floarea de cuisore pisata. Se amesteca bine, se toarna in boluri si se lasa la racit. Cand s-a racit complet se introduce la rece minimum o ora, se decoreaza cu frisca si se serveste.
● Reteta redactata de Alina-Ramona Anghel
citeste Jurnalul National