Reteta zilei: Tocana belgiana
Tocana belgiana este un preparat simplu si savuros, care nu difera foarte mult de tocana clasica, romaneasca. Secretul este un ingredient la indemana tuturor: berea neagra.
Publicat: Duminica, 31 Octombrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:32* 200 grame carne de vita
* 3-4 cartofi
* ceapa
* mustar
* bere neagra
* faina
* ulei de masline
* sare
* piper
Preparare:
1. Se fierb cartofii, in apa si cu sare. Se toaca rondele apoi doua cepe medii si se pun la sotat in ulei de masline incins
2. Bucatile de carne de vita se asezoneaza cu sare si cu piper si apoi se dau putin prin faina - dupa care se pun in tigaia in care se afla si ceapa la calit, si se lasa pana devin maronii
3. Se adauga apoi berea neagra, aproximativ 300 ml, si o lingura de mustar de masa.
4. In momentul in care s-au fiert cartofii, se scot din apa si se pun in tigaia in care se afla carnea de vita in sosul de bere
5. Se lasa tot amestecul pe foc, la temperatura medie, pentru 15 minute
6. La final, pe farfuria de servit, carnea de vita se pune pe mijloc, iar bucatile de cartofi pe langa
Pofta buna!