Antena

4 cele mai delicioase rețete de ciorbă de miel pentru masa de Paște

Ciorba de miel este unul dintre preparatele tradiționale de Paște și poate fi preparată în mai multe moduri: ciorb de miel a la grec, ciorbă de miel acrită cu lămâie, zeamă de varză sau borș. Iată 4 dintre cele mai bune rețete de ciorbă de miel

Autor: Alina Serea Publicat: Joi, 25 Aprilie 2019, 11:19 | Actualizat: Joi, 25 Aprilie 2019, 11:45
Galerie de imagini
Ciorba de miel

Ciorba de miel este unul dintre preparatele tradiționale de Paște și poate fi preparată în mai multe moduri: ciorb de miel a la grec, ciorbă de miel acrită cu lămâie sau cu borș. Iată 4 dintre cele mai bune rețete de ciorbă de miel

Ciorba de miel este nelipsită de masa de Paște a românilor. Cu o savoare aparte, ciorba de miel se poate face în mai multe feluri și se poate acri, după gust, fie cu borș, fie cu zeamă de varză sau de lămâie.

Ciorbă de miel cu borș și smântână

Ingrediente ciorbă de miel cu borș și smântână

Mod de preparare ciorbă de miel cu borș

Pentru ciorba de miel cu borș și smântână, carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic.

Morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc într-o tigaie cu unt şi se adaugă imediat la supă. Se lasă să fiarbă în continuare aproximativ o oră, până când se înmoaie carnea şi toate legumele. Se scoate carnea fiartă din supă, se curăţă de oase, se taie cubuleţe şi se pune din nou la supă.

Se adaugă borşul fiert separat cu câteva fire de leuştean, se lasă să dea în clocot, se spumează şi se drege cu gălbenuş şi smântână. Se aromează cu pătrunjel şi leuştean verde tocate mărunt.

Reţetă ciorbă de miel cu zeamă de varză

Ingrediente ciorbă de miel cu zeamă de varză:

Recomandari A1

Mod de preparare ciorbă de miel cu zeamă de varză

Pentru ciorba de miel cu zeamă de varză, capul şi restul de carne se curață, se spală bine şi se pun să fiarbă în 3 l de apă, cu legumele curăţate, spălate şi tăiate mărunt sau date pe razătoarea mare de legume.

Se curăţa bine spumă şi se adăugă orezul, sare şi se fierb la foc mic. Când legumele şi carnea sunt fierte se acreşte ciorba cu zeamă de varză, apoi se adăugă pătrunjel verde tocat.

Rețetă de ciorbă de miel a la grec

Ingrediente ciorbă de miel a la grec

Mod de preparare ciorbă de miel a la grec

Pentru ciorba de miel a la grec, spălați bine carnea de miel și tăiați-o în bucăți, apoi puneți-o la fiert în 3 litri de apă clocotită. Luați spumă care se formează până când nu se mai adună deloc deasupra. Dați focul mic, acoperiți parțial oala și lăsați să fiarbă cam o oră.

Dacă faceți ciorbă cu măruntaie, acestea se scot după ce au fiert și se tăie bucăți, iar supă se strecoară. Dacă folosiți, alte bucăți de carne, le lăsați așa cum sunt. Curățați ceapa verde, spălați-o și tăiați-o bucățele. Puneți-o în supă, împreună cu mărarul (spălat și mărunțit).

Lăsați câteva minute, după care adăugați orezul spălat și scurs. Când orezul a fiert, potriviți supă de sare. Opriți focul. Bateți ouăle într-un castron, împreună cu sucul de la cele trei lămâi. Luați din supa fierbinte câte un polonic și înglobați-o, treptat, în amestecul de ouă și suc de lămâie. Procedați așa până când amestecul ajunge la o temperatură apropiată de cea din oală. Turnați încet, înapoi în oală, sosul.

Dacă ați avut grijă să opriți focul și ați înglobat încet supă fierbinte, ouăle nu se vor ”coace”, iar ciorbă va căpăta o uniformă culoare albă. Serviți ciorba cu puțin piper râșnit deasupra.

Ciorbă de miel acrită cu zeamă de lămâie

Ingrediente ciorbă de miel acrită cu zeamă de lămâie

Mod de preparare ciorbă de miel acrită cu zeamă de lămâie

Pentru ciorba de miel acrită cu zeamă de lămâie se pune carnea de miel în 2 litri de apă să dea un clocot, după care se spumează și se adaugă morcovul, pătrunjelul, piperul și sare. Se spăla cele 2 linguri de orez și se pun în ciorbă de miel să fiarbă.

Se face separat un rântaș dintr-o lingură grăsime și o lingură făină; când rântașul este rumen, se pune ceapă tăiată mărunt și se lasă până se rumenește puțin și aceasta, apoi se adaugă puțină boia de ardei, precum și puțină supă sau apă.

Se amestecă bine să nu facă cocoloașe, apoi se toarnă în oală cu ciorbă de miel și se lasă să mai fiarbă puțin.

Când este gata, ciorba de miel se lasă puțin să se răcească, apoi se drege cu cele două gălbenușuri și cele 2 linguri de smântână. Se pune și zeamă de lămâie după gust și pătrunjelul verde tocat.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
ciorbă de miel rețete ciorbă de miel ciorbă de miel a la grec ciorba de miel acrita cu lamai paște
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e serialul coreean care te va intriga. Vezi premiera în AntenaPLAY!
Stirile zilei Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret în Cimitirul Lutheran din Capitală. Vestea a stârnit val de speculații. Adriana Bahmuţeanu nu a fost prezentă
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și