Românii au intrat în febra cumpărăturilor pentru Paște încă de acum câteva zile, însă forfota din magazine este din ce în ce mai mare de la o zi la alta, iar agitația îi face pe români să uite să verifice câteva detalii extrem de importante atunci când pun produse în coș.
Din dorința de a lua totul cât mai rapid și de a ajunge acasă pentru a termina treburile, oamenii omit să acorde atenție unor lucruri importante atunci când cumpără produse specifice sărbătorilor pascale.
Citește și: Cum se pregătește cel mai gustos drob de miel. Preparatul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște
Descoperă în rândurile de mai jos ce produse trebuie neapărat verificate înainte de a fi puse în coșul de cumpărături.
Atenție la cumpărăturile de Paște! Ce uită românii să verifice înainte de a cumpăra ouă și cozonaci. La ce trebuie să se uite
Românii au plecat în goana după produsele specifice sărbătorilor Pascale, iar printre cele mai des achiziționate se regăsesc: ouăle, carnea și cozonacii.
Pentru ca oamenii să evite problemele de sănătate care pot apărea, aceștia trebuie să țină cont întotdeauna să cumpere carnea doar din locuri autorizate, măcelării sau magazine specializate în acest sens. Toți clienții trebuie să verifice existența ștampilei sanitar-veterinară, care atestă că produsul a fost controlat și că este sigur pentru consum, iar apoi să verifice atent aspectul cărnii. Spre exemplu, culoare ar trebui să fie specifică tipului de carne, fără pete sau nuanța neobișnuite, iar mirosul să fie proaspăt, neutru. Carnea care are un miros înțepător sau alterat ar trebui evitată cu orice preț, deoarece indică o stare de alterare sau chiar ar putea fi contaminată cu bacterii periculoase.
Ouăle, care sunt la mare căutare, trebuie, de asemenea, cumpărate doar din spații amenajate pentru a evita riscul contaminării și al toxiinfecțiilor alimentare. Se recomandă evitarea ouălor care au coaja fisurată, deoarece acestea pot fi contaminate cu Salmonella sau cu alte bacterii care reprezintă un risc serios pentru sănătate. Un aspect peste care românii trec cu vederea destul de des este chiar verificarea datei inscripționate pe ambalaj sau pe coaja ouălor.
Totodată, românii trebuie să acorde mai multă atenție atunci când cumpără vopsea de ouă. Se recomandă evitarea cu orice preț a vopselelor din gama tipografică pentru că este toxică. Este indicată utilizarea unor vopsele speciale, avizate sanitar-veterinar, care sunt sigure pentru uz alimentar.
Pentru românii care preferă să cumpere cozonaci există recomandarea ca aceștia să fie cumpărați din magazinele de profil. În cazul în care se achiziționează deja ambalați, este bine ca acesta să fie verificat pentru a exclude riscul de contaminare. Este important ca ambalajul să fie intact, curat și sigilat. De asemenea, se recomandă verificarea etichetei cu atenție de la data de expirare, ingrediente și până la condiții de păstrare. Cozonacii care sunt vânduți în condiții improprii pot deveni oricând un pericol pentru sănătate.
Citește și: Când se spală în Săptămâna Mare. Zilele în care este păcat să faci activități casnice
Babka cu ciocolată, rețeta de cozonac însiropat de care te vei îndrăgosti... Rețetă de baiț pentru miel la cuptor. Ingredientele care nu trebuie să-ți lipsească...