Antena

Ce trebuie să pui în carnea tocată pentru a prepara niște chiftele pufoase și delicioase. Ingredientul-minune se găsește ușor

Chiftele sunt printre preparatele preferate ale românilor de toate vârstele. Un ingredient special le poate face deosebit de pufoase.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 23 Aprilie 2024, 15:14 | Actualizat: Marti, 23 Aprilie 2024, 15:14
Galerie de imagini
Chiftele pufoase în câțiva pași
Shutterstock

Chifteluțele sunt micile delicii simple și rapide. Ele amintesc de copilărie și de timpul petrecut în familie. Pentru a le da un plus de savoare și o textură pufoasă e nevoie de un ingredient special.

Pe aceeași temă

Ce trebuie să pui în carnea tocată pentru a prepara niște chiftele pufoase și delicioase. Ingredientul-minune se găsește în orice magazin

Gospodinele pot apela la acest truc pentru a pune pe masă niște chifteluțe deosebit de pufoase. Secretul este să adauge amidon din cartofi, potrivit unei surse. Acesta leagă mai bine restul ingedientelor și dă și o textură pufoasă.

Pe aceeași temă

Rețetă pentru chifteluțe aerate și pufoase

Mai este puțin și se încheie postul Paștelui, iar în meniul de sărbători își fac loc și preparatele delicioase din carne tocată. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru chiftele.

Pe aceeași temă

Ingrediente

- 500 g carne tocată (de vită, pui, porc sau un amestec din toate acestea)

- 1 ceapă

- 2 căței de usturoi

Recomandari A1

- sare

- piper

Pe aceeași temă

- cimbru

- oregano

- 1 linguriță de boia dulce

- 2-3 linguri de amidon din cartofi

- verdeață proaspăt tocată: mărar, pătrunjel.

Pe aceeași temă

Mod de preparare

Pentru a pregăti niște chifteluțe delicioase și pufoase trebuie să urmezi doar cinci pași simpli. Astfel, primul pas este să iei un vas încăpător și să pui carnea tocată în el. Peste adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, iar după adaugă verdeața proaspătă tocată.

Următorul pas este adăugarea condimentelor. Pune după gust sare, piper, cimbru, oregano și boia dulce.

Pe aceeași temă

Al treilea pas ține de ingredientul-minune: se adaugă amidonul din cartofi și se amestecă întreaga compoziție foarte bine cu mâna, până ce se obține un conținut omogenizat.

În cazul în care se folosește doar carne de pui sau de curcan trebuie adăugate două linguri de ulei în compoziție, astfel încât chifteluțele să fie suculente.

Pe aceeași temă

Ultimul pas este modelarea chiftelelor. Pentru acest pas, mâinile trebuie să fie ude, astfel încât compoziția să nu se lipească de degete. După care, într-o tigaie cu ulei încins sau într-o tavă pusă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade se adaugă chiftelele și se scot când se rumenesc.

Chifteluțele aerate și pufoase pot fi servite alături de cei dragi, indiferent de vârstă.

Whatsapp LinkedIn
rețetă chiftele amidon din cartof carne tocată rețetă chiftele aerate
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Primele episoade din noul serial românesc Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN sunt în AntenaPLAY. Descoperă o poveste unică de viață, despre o tânără care îşi caută drumul într-o lume plină de secrete.
Stirile zilei Oraşul care a primit o moştenire de 10 milioane de euro de la un bărbat care nu vizitase niciodată localitatea
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care vor avea inima frântă în 2025. Nativii care pot trece printr-o despărțire Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Posibilă explicație pentru absența lui Călin Georgescu de la protestul organizat chiar de el: „Orice, numai... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Beef Wellington. Rețeta clasică de care ai nevoie pentru o masă sofisticată HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au unii oameni păr cârlionțat. Experții au aflat în sfârșit răspunsul useit
Horoscopul zilei de 12 ianuarie 2025. Berbecii au parte de surprize. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Două zodii intră într-o eră nouă odată cu schimbarea Nodurilor Destinului, pe 11 Ianuarie 2025 Jurnalul
Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara: beneficii și riscuri Kudika
Ce apă se pune în fierul de călcat, de fapt. Astfel, hainele nu se vor șifona atunci când le vei netezi Playtech
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia Redactia.ro
România, lovită de un val de aer rece. După temperaturi de primăvară, se instalează frigul în aproape toată... Observator
Sindromul de ochi uscat iarna: care sunt cauzele și cum îl poți trata în anotimpul rece MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Casa lui Mel Gibson din Malibu, MISTUITĂ de flăcări! „Când am ajuns acasă, desigur... Nu mai era nimic!” Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Importanța vitaminei D în sarcină, mai ales în lunile cu mai puțin soare DeParinti
Britney Spears a fost nevoită să părăsească reședința din Thousand Oaks din cauza incendiilor din Los Angeles.... ZUTV
De ce nu mâncăm ouă de curcă. Motivul pentru care nu se găsesc în magazine UseIT
Rețetă de empanadas. Cum să faci la tine acasă gustările celebre ale spaniolilor Hello Taste