Ce trebuie să pui în carnea tocată pentru a prepara niște chiftele pufoase și delicioase. Ingredientul-minune se găsește ușor
Chiftele sunt printre preparatele preferate ale românilor de toate vârstele. Un ingredient special le poate face deosebit de pufoase.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 23 Aprilie 2024, 15:14 | Actualizat: Marti, 23 Aprilie 2024, 15:14Chifteluțele sunt micile delicii simple și rapide. Ele amintesc de copilărie și de timpul petrecut în familie. Pentru a le da un plus de savoare și o textură pufoasă e nevoie de un ingredient special.
Pe aceeași temăCe trebuie să pui în carnea tocată pentru a prepara niște chiftele pufoase și delicioase. Ingredientul-minune se găsește în orice magazin
Gospodinele pot apela la acest truc pentru a pune pe masă niște chifteluțe deosebit de pufoase. Secretul este să adauge amidon din cartofi, potrivit unei surse. Acesta leagă mai bine restul ingedientelor și dă și o textură pufoasă.
Pe aceeași temăRețetă pentru chifteluțe aerate și pufoase
Mai este puțin și se încheie postul Paștelui, iar în meniul de sărbători își fac loc și preparatele delicioase din carne tocată. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru chiftele.
Ingrediente
- 500 g carne tocată (de vită, pui, porc sau un amestec din toate acestea)
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
Pe aceeași temă- cimbru
- oregano
- 1 linguriță de boia dulce
- 2-3 linguri de amidon din cartofi
- verdeață proaspăt tocată: mărar, pătrunjel.
Pe aceeași temăMod de preparare
Pentru a pregăti niște chifteluțe delicioase și pufoase trebuie să urmezi doar cinci pași simpli. Astfel, primul pas este să iei un vas încăpător și să pui carnea tocată în el. Peste adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, iar după adaugă verdeața proaspătă tocată.
Următorul pas este adăugarea condimentelor. Pune după gust sare, piper, cimbru, oregano și boia dulce.
Pe aceeași temăAl treilea pas ține de ingredientul-minune: se adaugă amidonul din cartofi și se amestecă întreaga compoziție foarte bine cu mâna, până ce se obține un conținut omogenizat.
În cazul în care se folosește doar carne de pui sau de curcan trebuie adăugate două linguri de ulei în compoziție, astfel încât chifteluțele să fie suculente.
Pe aceeași temăUltimul pas este modelarea chiftelelor. Pentru acest pas, mâinile trebuie să fie ude, astfel încât compoziția să nu se lipească de degete. După care, într-o tigaie cu ulei încins sau într-o tavă pusă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade se adaugă chiftelele și se scot când se rumenesc.
Chifteluțele aerate și pufoase pot fi servite alături de cei dragi, indiferent de vârstă.