Desert: Reteta Briose cu banane si nuci
Un desert delicios, numai bun pentru copii. Timp de preparare: 45 de minute. Pofta buna!
Publicat: Miercuri, 28 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 29 Ianuarie 2021, 20:41Ingrediente pentru reteta Briose cu banane si nuci:
120g de unt la temperatura camerei
200g zahar brun (se poate folosi si
zahar alb, dar vor fi mai dulci)
2 oua
250g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
70-100g de nuci maruntite
3 banane si inca o jumatate pentru decor (optional)
1 lingura de zahar pudra (optional)
Mod de preparare pentru reteta Briose cu banane si nuci:
1. Se incinge cuptorul la 180C. Untul si zaharul se bat impreuna pana se obtine o consistenta cremoasa. Poti folosi o spatula, mixerul sau robotul de bucatarie.
2. Treptat, se incorporeaza in amestec cele doua oua.
3. Intr-un bol separat se amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu.
4. Se paseaza cele trei banane pana se obtine un piure. Aceasta operatiune o poti face fie cu furculita, fie intr-un blender ori un robot.
5. Faina se incorporeaza in amestecul de zahar, unt si ou. Se adauga nucile si bananele si se mixeaza pana se obtine un aluat omogen.
6. O tava de briose se unge cu unt sau in lacasurile respective se asaza hartii speciale. Se toarna compozitia in formele de briose.
7. Jumatatea de banana se taie in 12 felii, care se asaza deasupra brioselor, apoi se pudreaza cu zahar.
8. Se dau briosele la cuptor timp de 30 de minute, pana sunt crescute si aurii. Le poti testa cu o scobitoare - daca aceasta iese curata, briosele sunt coapte.
Pofta buna!
Foto: Good Food